islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5065
EURO
34,9070
ALTIN
2.425,83
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

20 Kırgız cumhurbaşkanlığı adayı resmi başvuru yaptı

20 Kırgız cumhurbaşkanlığı adayı resmi başvuru yaptı

Mirat Haber Ajansı

Kırgızistan Merkez Seçim Komisyonu, 10 Ocak cumhurbaşkanlığı seçimi için 20 potansiyel adayın, seçime kaydolmak için destekçilerinden gerekli ücretleri ve imzaları toplayıp komisyona verdiğini bildirdi. Komisyon, adayların 11.800$ ücret ve destekçilerinden en az 30.000 imzalı dilekçe sunmaları için son tarihin gece yarısı dolmasının ardından 4 Aralık’ta duyuruyu yaptı. Komisyon bundan sonra 15 Aralık’ta cumhurbaşkanı adaylarının nihai listesini açıklamadan önce dilekçelerdeki imzaların geçerliliğini kontrol edecek. Başlangıçta 65 potansiyel aday, erken başkanlık anketine katılma niyetlerini komisyona resmen bildirdi.

Erken cumhurbaşkanlığı seçimleri, Ekim ayı başlarında parlamento seçimlerinin sonucu üzerine kitlesel protestoların yol açtığı siyasi krizin ardından hükümetin istifasına yol açtı ve Cumhurbaşkanı Sooronbai Ceenbekov’un istifa etmesine neden oldu. Ekim gösterilerinin ortasında siyasi bir rakibi kaçırmaktan ceza çeken Sadyr Japarov hapishaneden serbest bırakıldı. Daha sonra milletvekilleri tarafından başbakan seçildi ve Ceenbekov’un istifasının ardından başkanlık yetkilerini devraldı. Kasım ortasında, Japarov cumhurbaşkanı vekili ve başbakan olarak görevlerini askıya aldı, çünkü Kırgız yasası geçici olarak cumhurbaşkanı olarak görev yapan kimsenin bir seçimde aday olmasına izin vermiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.