islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Kadınlarımız, Kadın Kuşağı Programlarından Olumsuz Etkileniyor

Kadınlarımız, Kadın Kuşağı Programlarından Olumsuz Etkileniyor
12 Mart 2024 10:00
A+
A-

Kadınlarımız, Kadın Kuşağı Programlarının Olumsuz Etkisinde Kalıyor.

Kadın Programlarının Toplumsal Etkileri Üzerine Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan Çarpıcı Analizlerde bulundu.

Dr. Nevzat Tarhan, kadın programlarının birey ve toplum üzerindeki olumsuz etkilerini değerlendirirdi. Rektör şu ifadelere yer verdi:

“Bu programları takip etmenin kişiye üç zararı var. Birincisi kötülüğü sıradanlaştırıyor, normalize ediyor. İkincisi saf zihinleri; çocuk ve ergenleri yanıltıp taklide özendiriyor, öykündürüyor. Üçüncüsü de kötü şeyleri seyirden zevk almak bir hastalıktır. Sadomazoşizmdir. Kişiyi hem duyarsız hem de kötücül yapar. Kadınlar bu programlar yerine dernek, sosyal sorumluluk faaliyetine girsinler. Böyle şeyler yapsalar çok daha iyi olur. Türkiye’deki kadınlar hastalık derecesinde kadın kuşağı programlarının olumsuz etkisinde.”

Kadınlar Sosyal Sorumluluk Faaliyetlerine Yönelsin

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kadınların sosyal sorumluluk faaliyetlerine yönlendirilmesini önererek, kadın programlarının olumsuz etkilerinin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kadının özgürleşme hareketinin tarihine dair önemli bilgiler veren Tarhan, Türkiye’nin Avrupa’dan önce kadın hakları konusunda attığı adımları da dile getirdi. Kadın kuşağı programlarının normalleştirdiği kötülük ve toplumun saf zihinlerini etkileme konusundaki uyarılara dikkat çeken Tarhan, kadınların sosyal sorumluluk faaliyetlerine katılmasını önerdi.

 Türkiye’de kadın hakları, Avrupa’dan daha önce verildi:

Tarhan, Türkiye’nin Avrupa’dan önce kadın hakları konusundaki adımlarını vurguladı. Kadının özgürleşme hareketinin tarihsel gelişimine dair önemli bilgiler sundu ve şöyle dedi:

“Dünyada kadınla erkeğin toplumsal eşitliği seviyesine 1960’larda ancak gelinebiliyor. Amerika’da ‘Kadınların oy verme hakkına sayın başkanınız ne düşünüyor’ diye tartışmalar var 1917’de. Türkiye bu konuda Avrupa’dan daha önce bu hakları veriyor. İsviçre’de 1970’lerde oy verme hakkı veriliyor.”

Kadın Erkek İlişkilerindeki Değişim: Boşanma Oranları ve Evlilik Dışı Çocuklar

Prof. Dr. Tarhan, kadın erkek ilişkilerinin feminist hareket sonrasında nasıl evrildiğini, boşanma oranlarındaki artışı ve evlilik dışı çocuk sayılarındaki yükselişi konusunda da şu ifadeleri kullandı:

“Bu konuda dünyadaki değişime hazır olmayan kültürler var. Bazı kültürlerde erkeklerin bu konuda hazır olmaması nedeniyle problem yaşanıyor. Diğer taraftan da bu iki uç arasında ifrat ve tefrit arasında da gidiliyor. 1960’ta başlayan haklı hareket olan kadının özgürleşmesi, feminist hareket, daha sonra 1970, 1980’li yıllarda raydan çıktı. Kadın erkek ilişkileri, kadın erkek savaşlarına dönüştürüldü ve şu anda boşanma oranları bütün dünyada artık evlenme oranlarından çok daha fazla. İlk 5 yılda boşanma oranı Türkiye’de yüzde 38. Avrupa’da yüzde 60-70 civarında ve hatta evlenme de ciddi şekilde azaldı. Evlilik dışı çocuklar Avrupa’da birçok ülkede yüzde 50’nin üzerinde.”

miratyoutube

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.