islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4660
EURO
34,7572
ALTIN
2.440,00
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C

2020 Felaketleri: Afrika’da Filler Topluca Ölüyor

2020 Felaketleri: Afrika’da Filler Topluca Ölüyor

Mirat Haber Ajansı

Afrika kıtasının güneyindeki Botswana başta olmak üzere çok sayıda bölgede bilinmeyen nedenle dünyanın en büyük kara hayvanları olan filler ölü bulunmakta. Sadece dün bulunan 54 fil ölüsünün de listeye eklenmesiyle Botswana’da 110 cansız fil bedeni son günlerde bulundu. Yapılan araştırmalarda fillerin ölümünün daha evvel salgınlara yol açan şarbon ya da bilinen bir hastalıkla ilgili olmadığı saptandı. Bu da bilinmeyen yeni bir hastalık pandemisi korkusuyla yetkilileri daha fazla endişelendirmekte. Teşhis için doku örnekleri komşu Zimbabwe’deki bir laboratuvara gönderildi.

Ülkenin lideri Mokgweetsi Masisi geçen yıl fillerin korunması ve av yasağı kararını yürürlükten kaldırmış ve bu büyük tepki çekmişti. Asya fillerinin iki katına yakın ağırlıktaki Afrika Filleri, Kongo’daki orman filleri bir yana bırakılırsa hemen hemen tamamen kıtanın güneyinde Botswana, Zambiya, Zimbabwe, Güney Afrika gibi ülkelerde yaşıyor. En büyük sorunlardan birisi fildişi kaçakçılarının filleri vurması. Ancak fillerin leşlerinin dişleriyle kalmasından bu olayda kaçakçı rolü olmadığı, 2020 yılının yeni hastalıklarından olduğu anlaşılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.