islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5813
EURO
34,7803
ALTIN
2.507,96
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

2020 Felaketleri: Rusya’da Kene Pandemisi

2020 Felaketleri: Rusya’da Kene Pandemisi

Mirat Haber Ajansı

Rusya’nın Krasnoyarsk bölgesinde binlerce kişi yeni bir kene türünün saldırısı altında. Hastaneler aşı ve ilaç yetersizliği altında vakalara cevap veremiyorlar. Normalin 400 kat üzerinde kene saptanan bölgede küresel ısınma sonucu yumuşak geçen kış ayının kene popülasyonunu artırdığı belirtilmekte. Kenenin taşıdığı virüsler beyin hasarına ve ölüme yol açıyor. Bölgede 2.125 çocuk olmak üzere 8,215 kene ısırığı oldu. Krasnoyarsk kentinin dış mahallelelerinde km² başına 214 kene saptandı. Kırım Kongo Kanamalı Anemi de dahil hastalıkları taşıyan bu yeni cins kenelerin saldırısı ve yayılmasının insanlar evlere kapalıyken ilerlemesi şaşkınlık uyandırdı. Rus Savunma Bakanlığı gazetesi Zvezda, ulusal güvenlik konusunda uyardı. 

Yeni keneler tayga kenesiyle Uzak Doğu Pavlovski kenesi karışımı hem uzun hem de kısa çimlerde yaşayabiliyorlar. Novosibirsk ve Tomsk bölgelelrinde de görülen asalaklar Novosibirskli uzman Dr. Nina Tikhunova’ya göre her iki cinsin de mikroplarını taşımasıyla endişe veriyor. Uralların Sverdlovsk bölgesinde de 17.242 kişi kenelerce ısırıldı. Bunların üçte birinde hastalıklar bulundu. Sağlık kurumlarında mücadele için gereken  immunoglobulin ve aşı kalmadı. Keneler, akrep, evsel asalak, örümcek gibi sekizbacaklılar sınıfından hayvanlar. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.