islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

21 İŞGALCİ ASKERİN ÖLÜMÜ

21 İŞGALCİ ASKERİN ÖLÜMÜ
24 Ocak 2024 11:10
A+
A-

Kassam mücahidleri, 21 işgalci askerin öldürüldüğü operasyonun detaylarını tamamıyla açıkladı. İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze’nin El-Megazi Kampı’nda İsrail askerlerini hedef aldı. Ardından Kassam savaşçıları, Megazi Kampı’nda bir eve antipersonel füzesiyle saldırdı. Füze saldırısı sonucu evdeki cephane patladı ve sonucunda ev havaya uçtu. Ayrıca işgalci İsrail güçlerine ait bir tank da imha edildi. Direnişçiler, yakın bir bölgedeki İsrail askerlerini de hedef aldı. Bir mayın tarlası patlatıldı, işgalci askerler öldürüldü veya yaralandı. 21 işgalci askerin ölümü, bu saldırılarla gerçekleşti.

21 İşgalci Askerin Ölümü: Kassam Mücahidlerinin Operasyonu

İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin El-Megazi Mülteci Kampında gerçekleştirdiği operasyonda 21 işgalci askerin öldürüldüğünü açıkladı. Bu operasyon, İsrail askeri güçlerine karşı yapılan önemli bir harekat olarak kaydedildi.

Operasyonun Detayları Açıklandı

Kassam Tugayları, Megazi Kampı’nın doğusunda İsrail güçlerinin konuşlandığı bir evi hedef aldı. Antipersonel füzesiyle yapılan saldırı sonucu, evdeki cephane patladı ve bina tamamen yıkıldı. Bu saldırıda 21 işgalci asker hayatını kaybetti.

Aynı operasyon kapsamında, işgalci İsrail güçlerine ait bir tank, 105 milimetrelik Yasin tanksavar roketleriyle vuruldu. Ve ardından imha edildi. Direnişçiler, ayrıca yakın bir bölgede bulunan başka bir İsrail askeri grubunu daha hedef aldı. Bu gruba yönelik mayın tarlası patlatıldı, işgalci askerlerin tümü öldürüldü veya yaralandı.

HABER YORUM

7 Ekim’den bu yana Gazze’de gerçekleşen olaylarda, bir kez daha ifade edelim ki İsrail, planladığını yapamadı. Umduğunu bulamadı. Hamas’ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, öyle bir direniş gösterdi ki, bu direniş tarihe geçecek bir direniş.

El Kassam tugaylarının direnişinde ki manevi gücü gören ya da hisseden bir çok insan, İslam’ı merak edip Kur’an-ı Kerim mealleri okumaya başladı. Bu okumalar neticesinde ise birçok insanın Müslüman olduğunu da elhamdülillah gördük…

El Kassam Tugaylarında ki Mücahidler, Peygamberimizin (sav) “Mümin kılıcı ve diliyle cihad eder” (, III, 456) hadisi şerifinin nasıl hayata geçirilebileceğini bütün dünyaya gösterdiler.

“Müşriklere karşı mallarınız, nefisleriniz ve dillerinizle cihad edin” (, III, 124; Ebû Dâvûd, “Cihâd”, 17) Hadisi Şerifi, yaşadığımız bu çağda El Kassam Tugaylarıyla anlam buldu ve değerlendi.

Burada sorgulamamız gereken şu ki, “bu süreçte, Filistinli kardeşlerimizin haklı davasında biz, ne kadar yanlarında olabildik? Rabbimizin rızasını kazanabilecek desteği, Filistinli kardeşlerimize gösterebildik mi?”

MİRATHABER.COM- YOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.