islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

23.500 Cezayirli 407 milletvekili sandalyesi için yarışıyor

23.500 Cezayirli 407 milletvekili sandalyesi için yarışıyor

Cezayir’deki Ulusal Bağımsız Seçim Dairesine (ANIE) göre, 12 Haziran’da yapılması planlanan parlamento seçimlerinde 23.500’den fazla adayın yarışması bekleniyor.

Mirat Haber Ajansı

Cezayir’deki Ulusal Bağımsız Seçim Dairesine (ANIE) göre, 12 Haziran’da yapılması planlanan parlamento seçimlerinde 23.500’den fazla adayın yarışması bekleniyor. ANIE başkanı Mohamed Sharfi, şafak vakti yasal adaylık süresinin dolmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, toplam seçim listesi sayısının 2.292’ye ulaştığını, bunların 1.179’unun siyasi partilere ait olduğunu ve kalan 1.133 listenin kayıtlı olduğunu belirtti. bağımsız adaylar tarafından. Zamanında kayıt yaptıranlar toplam yarışan aday sayısını 23.540 yapıyor. Sharfi, 19 partinin seçimlere katılma şartlarını yerine getirdiğini belirtti. Seçimlerin kendileri için gerekli koşullardan yoksun olduğunu iddia eden Sosyalist Güçler Cephesi (FFS), İşçi Partisi ve Kültür ve Demokrasi Mitingi dışında, 50’den fazla parti Haziran parlamento seçimlerine katıldıklarını açıkladı.

Yetkili, yaklaşan seçimlerde yabancı gözlemcilerin varlığını reddetti. Sharfi, Cezayir’deki son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yabancı ülke büyükelçileri ile görüştüğünü ve seçimlerini yabancıların izlemesini kabul edip etmeyeceklerini sorduğunu belirtti. Cezayirlilerin egemen bir ülkede yaşadığını ve yabancı gözlemci getirmekten söz edenlere gelince, görevi kendilerinin yerine getirmeleri, seçim merkezlerinde bulunmaları ve haklarını korumaları gerektiğini de sözlerine ekledi. Ulusal Halk Meclisinde adaylar 407 sandalye için yarışıyor. Cezayir’deki 58 ilin her biri, 120.000 kişilik her kotaya bir parlamento koltuğu tahsis edilen, nüfus yoğunluğuyla orantılı olarak bir dizi sandalye veren tek bir seçim bölgesi olarak sayılıyor. Cezayir Devlet Başkanı Abdülmecid Tebbun, Mart ayı başlarında Ulusal Halk Meclisi’nin feshedilmesi için bir kararname çıkardı ve erken seçimlerin yapılması çağrısında bulundu. İki milletvekili dönemi görev yapmış milletvekillerinin üçüncü bir dönem için aday olmasına izin verilmediğinden, önümüzdeki seçimler, seçim yasasında yapılan değişikliğin ardından yeni seçim yönetmeliğine göre yapılacak. Ek olarak, vatandaşların bir seçim listesi içinden tercih ettikleri adayları seçmelerine izin verilecek. Uluslararası gözlemcilere göre Cezayir seçimleri şeffaf ve güvenilir değil.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.