islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
45,4002
EURO
53,3613
ALTIN
6.853,66
BIST
14.973,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

29 İlde FETÖ Operasyonu: 49 Şüpheli Yakalandı, 39’u Tutuklandı

29 İlde FETÖ Operasyonu: 49 Şüpheli Yakalandı, 39’u Tutuklandı
16/08/2025 13:00
A+
A-

29 İlde FETÖ Operasyonu: 49 Şüpheli Yakalandı, 39’u Tutuklandı

Yerlikaya: “Mücadelemiz Kararlılıkla Devam Ediyor”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik 29 ilde jandarma tarafından düzenlenen operasyonlarda 49 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 39’unun tutuklandığını açıkladı.

10 Günlük Operasyon

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada operasyonların 10 gündür sürdüğünü belirterek, şüphelilerin örgütün güncel yapılanması içinde faaliyet yürüttüklerinin tespit edildiğini ifade etti. Zanlıların, ankesörlü telefonlarla örgüt sorumlularıyla irtibat kurdukları, FETÖ ile iltisaklı sözde yardım kuruluşlarına finans sağladıkları ve sosyal medyada örgüt propagandası yaptıkları bildirildi.

29 İlde Eş Zamanlı Baskın

Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Bursa, Denizli, Edirne, Elazığ, Erzurum, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop ve Yozgat’ta gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal de ele geçirildi.

“Birlik ve Beraberliğe Kastedenlere Karşı Mücadele Sürüyor”

Yerlikaya açıklamasında, “Valilerimizi, operasyonları koordine eden cumhuriyet başsavcılıklarımızı, Jandarma TEM Daire Başkanlığımızı, il jandarma komutanlarımızı ve kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne, vatandaşlarımızın huzuruna ve refahına kastedenlere karşı mücadelemizi kararlılıkla devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER YORUM

Devletimizin kılcal damarlarına kadar sinsice ve kahpece sızan bu terör örgütüyle mücadelenin tam hız devam etmesi, halk olarak bizleri memnun ediyor.

“Dinler arası diyalog” safsatasıyla insanımızı kandırmaya çalışan, bu vesileyle dini değerlerimizi Pensilvanya’daki Siyonist uşaklarına peşkeş çekmeye kalkan bu yapının tamamen son bulduğunu görmek en büyük temennimizdir. Rabbim bu ihanet şebekesinin kökünün kurutulduğu günleri görmeyi bizlere nasip eylesin.

Günümüzden geriye doğru baktığımızda ve 15 Temmuz akşamını hatırladığımızda, bugün İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını dahi daha iyi idrak edebiliyoruz. O gece tanklarıyla, silahlarıyla milletimizin iradesine kastedenlerin aslında hangi küresel şer odaklarına hizmet ettikleri artık çok daha net bir şekilde görülüyor.

Bugün Siyonizm’in “Vaad Edilmiş Topraklar” hezeyanını yüksek sesle dillendirmesi, 15 Temmuz’un sadece bir darbe girişimi olmadığını; aynı zamanda ülkemizi parçalama ve işgal etme girişimi olduğunu bir kez daha bizlere hatırlatıyor.

Milletimiz o gece gösterdiği direnişle yalnızca kendi geleceğini değil, aynı zamanda ümmetin onurunu da savunmuştur. İşte bu yüzden FETÖ’ye karşı sürdürülen operasyonlar sadece bir güvenlik meselesi değil; aynı zamanda milli iradenin, bağımsızlığımızın ve inancımızın korunması mücadelesidir.

İSLAMİ HABER “MİRAT”

MİRATYOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.