islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

67 YAŞINDAKİ İTALYAN KADIN ÜÇ KİŞİYİ ÖLDÜRÜP DÖRT KİŞİYİ YARALADI

67 YAŞINDAKİ İTALYAN KADIN ÜÇ KİŞİYİ ÖLDÜRÜP DÖRT KİŞİYİ YARALADI
12 Aralık 2022 12:20
A+
A-

Önce Oda TV’de yer alan haber i sonra da yorumumuzu sunalım:

Toplantıda kurşun yağmuru: Başbakan’ın arkadaşı öldürüldü

İtalya’nın başkenti Roma’da dün bir kafede yapılan apartman yönetimi toplantısı sırasında çıkan tartışmada 3 apartman sakini öldürülürken, ölenlerden biri Başbakan Giorgia Meloni’nin arkadaşı çıktı.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Fidene semtindeki bir kafede dün yapılan apartman yönetimi toplantısında 67 yaşındaki Claudio Campiti, silahıyla Sabina Sperandio, Elisabetta Silenzi ve Nicoletta Golisano’yu öldürdü.

Campiti, 1’i ağır olmak üzere 4 kişiyi de yaraladı. Diğer sakinlerin müdahale ettiği Campiti, güvenlik güçleri tarafından yakaladı. Bir görgü tanığı, olaydan az önce Campiti’nin “Hepinizi öldüreceğim” dediğini aktardı. Campiti’nin bir süredir diğer sakinlerle anlaşmazlık içinde olduğu kaydedildi.

Savcılığın yaptığı ilk incelemeye göre failin yurt dışına kaçmaya hazırlandığı, yanında pasaportunun, bir sırt çantası içinde bazı eşyalarının ve 6 bin avro parasının olduğu tespit edildi.

Campiti’nin olayda kullandığı silahı ise Tor di Quinto’daki bir poligondan aldığı ifade edildi.

ÖLENLERDEN BİRİ BAŞBAKAN MELONİ’NİN ARKADAŞI

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıda yaşamını yitiren Nicoletta Golisano’nun arkadaşı olduğunu belirtti.

Meloni, “Nicoletta, koruyucu bir anne, samimi ve sağduyulu bir arkadaş, aynı zamanda hem güçlü hem kırılgan bir kadındı. Ama her şeyden önce görev bilincine sahip bir profesyoneldi. Nicoletta benim arkadaşımdı. Umarım bir an önce adalet yerini bulur.” ifadelerini kullandı.

YORUMUMUZ

Türk, İtalyan veya Fransız, erkek veya kadın fark etmez, bilgi ve bilince dayalı Allah’a, ölüm ötesi hayata, ilâhî sorguya, Cennet ve Cehennem’e iman olmadıkça şiddet cinneti bitmez.

Canı koruma amacı dışında hiçbir sebep insan öldürme sebebi olamaz. Kaldıki artman yönetimi ihtilafı kırıcı söz sebebi bile olamaz.

Yüce Rabbimiz Kur’ân’da komşulara ihsanı emretmektedir. İhsan Allah görüyor bilinci içinde hareket etmek, yapılanı güzel yapmak ve karşılıksız olarak vermek anlamına gelir.

İhsan doğal olarak sabırlı olmayı da gerektirir.

Allah ve onun buyrukları yokmuş yaşayanlardan her kötülük beklenebilir. Bu durum kişiler ve devletler için de geçerlidir.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.