islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
ALTIN
2.325,66
BIST
9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Dünyanın Havası En Kirli Şehri Belli Oldu

Dünyanın Havası En Kirli Şehri Belli Oldu
24 Kasım 2021 16:35
A+
A-

İsviçre merkezli Hava Kalitesi İzleme Platformu’nun bir yıllık takip ve izleme sonucunda yaptığı çalışmalara göre dünyanın en kirli şehirleri belirten rapor yayımlandı. Bu rapora göre göre Pakistan’ın Lahor kenti dünyanın en kirli şehri olduğu belirlendi..

Yoğun bir insan kitlesi ve büyük bir trafik sorunu olan Lahor, sadece havea kirliliği anlamında değil genel kirlilik olarak da dünyanın en kirli şehirlerinden biri olarak biliniyor.

Dolayısıyla Pakistan’ın Lahor metropolü, dünyanın en kirli atmosferine sahip şehirlerinin başında geliyor. İsviçre çevrimiçi hava kalitesi izleme platformu IQAir bugün yayımladığı raporda diğer şehirlerin de adı belirtiliyor.

Portala göre, Lahor havasındaki PM2.5 partikül madde konsantrasyonu şu anda yıllık Dünya Sağlık Örgütü (WHO) standartlarından 38.6 kat daha yüksek. Resmi hava kalitesi endeksine (AQI) göre, Lahore uluslararası düzenleyici otoriteler tarafından en yüksek hava kirliliği derecesine sahiptir – 397.

Dünyanın en kirli şehirleri listesinde ikinci sırada Moğol başkenti Ulan Batur, Hindistan’ın Kalküta şehri üçüncü sırada, Yeni Delhi dördüncü sırada yer aldı. Beşinci sırada başka bir Pakistan şehri var. Karmaşa, kaos ve renkliliği ile dikkatleri çeken Karaçi de 5. sırada yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.