islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Yeni Dönemde Körfez’de Türkiye Manşetleri! Türkler Bizi Sömürmek Değil Korumak İstiyor

Yeni Dönemde Körfez’de Türkiye Manşetleri! Türkler Bizi Sömürmek Değil Korumak İstiyor
9 Aralık 2021 10:33
A+
A-

Ankara ile Körfez bölgesi arasındaki ilişkiler, tekrar yükselme sürecine girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde misafir etti.

KÖRFEZ ÜLKELERİYLE YOĞUN TEMAS GÜNDEMDE

Türkiye’de sıcak karşılama ve misafirperverlik için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Al Nahyan, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirme fırsatlarına odaklanan verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini konuştu.

Ankara’da Abu Dabi Veliaht Prensi’ni makamına kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sonrasında Katar’ın başkenti Doha’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile görüştü. Ziyaretini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ile iş birliğini sürekli ileriye taşıdıklarını ifade etti.

“YENİ AŞAMAYA GEÇİLDİ” YORUMU

Körfez ve Arap coğrafyasına dair gelişmeleri aktaran El-Kuds gazetesi, “Türkiye ve Körfez: Yeni bir aşama” başlıklı bir yazı yayınladı.

Yayımlana yazıda, Türkiye ve Körfez ülkeleri üzerinde yenilenme rüzgarlarının estiğinin açık bir biçimde görüldüğüne dikkat çekildi.

“TÜRKİYE, KÖRFEZ’E EMPERYAL GÖZLE BAKMADI”

“Türkiye hiçbir zaman Körfez ülkelerine emperyal bir gözle bakmadı.” denilerek, “Tersine, geçmişte ve günümüzde Körfez ülkelerine kardeş ve müttefik gözüyle bakmıştır.”

“ARAP COĞRAFYASINI KORUDULAR”

Yazıda, “Türkler, hiçbir zaman Arapları yönetme hedefine ulaşmaya çalışmadı.” vurgusu yapılarak, “Arap coğrafyasını önce Portekiz ve İspanyollara, sonra da İngiliz ve Fransızlara karşı korumak için hareket etti. Bazı Arap ülkelerinin, ‘Türkler Osmanlı’yı canlandırmak istiyor’ iddiası doğru değil.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.