islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

6’LI MASADA “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ” KRİZİ

6’LI MASADA “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ” KRİZİ
1 Şubat 2023 11:24
A+
A-

Millet ittifakı olarak bilinen 6’lı masa, hazırlamış olduğu mutabakat metnini kamuoyuna duyurma ve açıklama toplantısı düzenledi.

Videolar ile de desteklen ve tanıtımı yapılan Ortak Mutabakat metnini Genel başkanlar imzaladılar.

ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde yapılan programda, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit ÖzlaleSosyal Politikalar” başlığı altında vaatlerini açıklarken, tüm Uluslararası sözleşmelere geri dönüleceğini ifade etti. Ümit Özlale’nin mutabakat metninde yer almamasına rağmen “Biliyoruz ki İstanbul sözleşmesi yaşatır” sözleri, muhafazakar tabana sahip olduğu iddia edilen Saadet partililerce hoş karşılanmadı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Özlale, “Metnin dışına çıktığım, kalbimle hareket ettiğim doğrudur. Vallahi pişman da değilim. İstanbul Sözleşmesi yaşatıyor” dedi.

6’lı masa toplantılarında Saadet Partisi’nin itirazıyla ‘İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili bir maddenin yer almadığı biliniyordu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale’ninİstanbul Sözleşmesi yaşatır” cümlesine ise cevap, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya’dan geldi Kaya katıldığı bir televizyon programında;  “Hangi çerçevede mutabık kaldığımız belli. Metinde ne yazıyorsa onda mutabıkız. Kadına karşı şiddete yönelik politikalarda mutabıkız ama topyekûn bir sözleşmeye, ‘evet’ ya da ‘hayır’ noktasında değiliz” dedi.

HABER YORUM

Demokrasi dediğimiz yönetim biçiminde, partilerin iktidara gelmek için vaatlerde bulunması doğaldır. Cumhur İttifakının karşısında yer alan ve kendine Millet ittifakı adını veren partilerin, hazırladıkları ortak mutabakat metninin tanıtım ve sunumunda oluşan bu çatlak, göz ardı edilebilecek ve hafife alınabilecek bir çatlak değildir.

Zamanında Türkiye’nin de imzaladığı ve içinde yer aldığı ama daha sonrasında yanlış yapıldığı anlaşılarak çıkılan İstanbul sözleşmesi, bilindiği gibi LGBT destekçisi lobiler tarafından dünyaya bir nevi dayatılan bir sapıklık.

Birçok ülke yaptığı yanlışı anlayarak bu sözleşmeden çıkarken, İktidara aday olduğunu söyleyen bir ittifakın “İstanbul sözleşmesine geri dönüleceği” söylemini halkımız, seçimlerde sandığa gittiğin de  değerlendirecektir.

Ülke nüfusumuzun %1’ini bile oluşturmayan LGBT sapkınlığına “İstanbul sözleşmesi” ile devam edeceklerini söyleyen İYİ partinin ve dolayısıyla 6’lı masanın yanlış yaptığı kanaatindeyiz. Millet ittifakı, toplumları cinsiyetsizleştirme projesi olarak bilinen ve adım adım planlanarak ülkelere dayatılan bu sapkınlığı sahip çıkmak yerine, bunun bir hastalık olduğundan hareketle, tedavi süresinin devlet tarafından destekleneceği söyleseydi, daha isabetli olurdu.

Kaldı ki son araştırmalara göre Bilim insanları, eşcinselliğin doğuştan olmadığını ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu, verileri ile ortaya koymaktadır. İsterseniz haberimizin son kısmında sözü, bilim insanlarından Prof. Dr. Zeki Bayraktar beye bırakalım:

Eşcinselliğin genetik olduğuna, doğuştan olduğuna dair hiçbir bilimsel kanıt yoktur. Aksine, bunun böyle olmadığına dair kanıtlar vardır. 1970’li yıllardan itibaren birçok kanıt vardır, fakat en son 2019 yılında bu konuda yapılmış en kapsamlı yayın Science Dergisi’nde yayınlandı. Amerika, İngiltere ve Kanadalı bilim adamları öncülüğünde yapılan ve yaklaşık 500 bin kişinin 477 bin yani yaklaşık 500 bin kişinin genetik verileri ve cinsel yönelimleri incelendi ve şu sonuç ortaya çıktı. Diyor ki, “Eşcinsellik geni diye bir şey yoktur. Genetik faktörler cinsel yönelimler ve cinsel davranışlarda belirleyici değildir. Çok minimal bir etkileri vardır, %1’lik bir nüfusta bazı etkiler var ama o %1’lik nüfusta bile etkili olamıyor.”

MİRAT HABER.COM

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.