islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3423
EURO
35,1164
ALTIN
2.307,30
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Arafat’ın Ölüm Nedeni 16 Yıl Sonra Hala Bilinmiyor

Arafat’ın Ölüm Nedeni 16 Yıl Sonra Hala Bilinmiyor

Mirat Haber Ajansı

FKÖ, El Fetih ve Filistin Yönetimi Başkanı Yaser Arafat’ın ölümünden bu yana on altı yıl geçti ama ölümünün arkasındaki neden bilinmiyor. 4 Ağustos 1929’da doğan Arafat, 11 Kasım 2004’te bir Fransız hastanesinde vefat etti. Batı Şeria’daki Ramallah’taki karargahında kuşatılırken, muhtemelen zehirlenme sonucu bilinmeyen bir hastalık semptomları yaşadı. O dönemde El Fetih’in Uluslararası İlişkiler Komiseri Abdullah Abdullah, İsrail Başbakanı Ariel Şaron’u ölümünün arkasında olmakla suçlamış, ancak net bir kanıt olmadığını iddia etmişti.

Mısır, Ürdün ve Tunus testler yapan profesyonel araştırma ekipleri gönderdi. Daha sonra İsviçreli ve Fransız ekipleri Arafat’ın cesedini çıkarıp elbiselerini test ettiler, ancak şimdiye kadar kesin bir cevaba ulaşamadılar. Geçenlerde Siyaset Bilimi Profesörü Hani el-Basus, Filistin Yönetimi’ni soruşturmalara yeterince ilgi göstermemekle suçladı. Soruşturmaların sonuçlarını açıklamamak için Filistin Yönetimi yetkilileri arasında bir nevi işbirliği yapılmasının mümkün olduğunu söyledi. Diğer teorilerin bazıları, üst düzey PA veya El Fetih yetkililerinin veya siyasi muhaliflerin suikastta yer almış olabileceğine dair ipuçları içeriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.