islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5176
EURO
34,7276
ALTIN
2.489,33
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

7 Gün Karantina Sağlık Sisteminin Yükünü Azaltacak

7 Gün Karantina Sağlık Sisteminin Yükünü Azaltacak

Türkiye’de pozitif vakalarda karantina süresinin 7 güne çekilmesinin temel nedeni, sağlık hizmetleri başta olmak üzere, ticari, ekonomik işlerin aksamaması. Benzer süreler, Avrupa’daki birçok ülke tarafından da uygulanıyor.

Pozitif vakalara ilişkin karantina süresi birkaç gün önce toplanan Bilim Kurulu toplantısı sonrasında güncellendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan karara göre bundan sonraki süreçte izolasyon süresi 7 gün olacak.

Yeni uygulama ile yedinci günden sonra hafif ya da hiç semptom göstermeyen kişiler için karantina süresi sona erecek. Pozitif vakalar beşinci gün test yaptırmaları durumunda ve test sonucu negatife dönmüşse karantina süresi sona erecek.

HİZMETLERE ETKİSİ AZALTILACAK

Dünya da örnekleri görülen 7 günlük karantina süresinin bu şekilde tespit edilmesinde sağlık hizmetlerinin aksamaması hedefleniyor. Uzmanlar, 7 günlük izolasyon sonunda virüsün bulaş göstermeyeceğine dikkat çekiyor. Bunun da sağlık sistemi ve personeli üzerindeki yükü hafifleteceği belirtiliyor. Uzmanlara göre bu karar sağlık hizmetlerinin yanı sıra ticari ve ekonomik işleyişin aksamamasına yönelik de atılmış bir adım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.