islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3792
EURO
34,6801
ALTIN
2.400,83
BIST
10.043,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

8. CUMHURBAŞKANI ÖZAL MEZARI BAŞINDA ANILDI

8. CUMHURBAŞKANI ÖZAL MEZARI BAŞINDA ANILDI
17 Nisan 2024 16:30
A+
A-

8. Cumhurbaşkanı Özal, Ölümünün 31. Yıldönümünde Mezarı başında Anıldı. 

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 31. yıl dönümünde, Topkapı’daki mezarı başında düzenlenen anma töreniyle yad edildi. Töreni, İstanbul Valiliği organize etti. Ülkenin çeşitli siyasi ve idari temsilcileri de törene katılım sağladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ve bunun yanı sıra AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala’ da bu isimler arasında. Ayrıca Özal’ın ailesi de törende hazır bulundular.

Anma Töreni ve Detayları

Tören, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın hayatı ve sonrasında hizmetleriyle ilgili bir özgeçmişin okunmasıyla başladı. Ardından, mezarına çelenk bırakılarak törene katılanlar Özal’ı dualar eşliğinde andı. İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un yaptığı dua, katılımcıları duygulandırdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, törenin sonunda, Türkiye’nin diğer önemli siyasetçilerinden biri olan merhum Başbakan Adnan Menderes’in mezarını da ziyaret ederek dua etti.

Yılmaz’ın Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz törenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Yılmaz, Turgut Özal’ın özellikle Türkiye’nin demokratikleşme sürecine yaptığı katkıları vurguladı. Bunun yanı sıra Onun önemli bir siyasi ve devlet adamı olduğunu ifade etti. Ayrıca, Özal’ın ekonomik reformlarla Türkiye’yi kalkındırma çabalarını da takdirle anımsadı. Yılmaz’ın bu açıklamaları, Özal’ın mirasının ve etkisinin hala canlı olduğunu gösterdiği gibi, onun Türkiye’nin siyasi ve ekonomik tarihindeki yerini bir kez daha ön plana çıkardı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın basın mensuplarına yaptığı konuşma şöyle:

“Özal, çok büyük bir siyaset ve devlet insanıydı. Her ikisi de milletin adamı sıfatı taşıyan, milletin gönlünde yer etmiş büyük siyaset ve devlet adamları. Rahmetle minnetle anıyoruz. İkisi de demokrasi ve kalkınma serüvenimizde, mücadelemizde çok önemli kilometre taşları. Rahmetli Turgut Özal, ülkemizde serbest piyasa ekonomisinin yerleşmesinde, dışa açılmada, ihracata dayalı bir ekonomi katılımı gerçekleştirmede büyük hizmetler yaptı.

Yine bir askeri darbe sonrası demokrasiye geçiş sürecinde temel hakların, özgürlüklerin genişletilmesinde çok büyük reformlara imza attı. Halkımızın ihtiyaçlarını karşılamada, telekomünikasyon başta olmak üzere 80’li yıllarda dünyanın da ötesine giden, ortalamaların ötesine giden çok önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Bütün çabaları için hem temel hak ve hürriyetler, demokrasi konusunda hem de ülkemizin daha müreffeh hale gelmesi, halkımızın daha geniş hizmetlerden faydalanması noktasında yaptıkları için minnettarız. Ülkemizi çok yükseklere hem demokraside hem kalkınmada çok daha ileri seviyelere taşıma noktasında gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bir kez daha her iki siyaset ve devlet insanına, her iki milletin adamına rahmet diliyorum. Cenab-ı Allah mekanlarını cennet eylesin diyorum. Aileleri başta olmak üzere, siyaset dünyası, birlikte siyaset yaptıkları camiaların başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin.”

Mirat Haber olarak, merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’a Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun!

miratyoutube

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.