islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

8 MART KADINLAR GÜNÜ

8 MART KADINLAR GÜNÜ
8 Mart 2023 11:02
A+
A-

8 Mart’ta kutlanan kadınlar günü, seküler hayatın bize dayattığı çıkmazlardan bir tanesidir. Aslında diğer adıyla dünya emekçi kadınlar günüdür. Bu günün kutlanmaya başlaması, işçi hakları hareketlerine dayanıyor…

Temeli tahmin edersiniz ki Amerika…New York’ta 15 bin çalışan kadının daha kısa mesai süreleri, daha yüksek maaş ve seçme hakkı talep etmesiyle atılmış.

Bütün dünyada ses getiren eylemlerin tarihi 8 Mart 1908.

Bir yıl sonra Amerika Sosyalist Partisi 8 Mart‘ı Ulusal Kadınlar Günü ilan etmiş. Bu özel günü uluslararası hale getirme fikrini ortaya atan ilk kişi ise, Alman sosyalist ve kadın hakları savunucusu Clara Zetkin‘di.

HABER YORUM

Kendi değerlerinden uzak yaşayan insanlar için, mutluluğu ve huzuru başka toplumların kültürlerinde  aramak en büyük handikaptır.

Kadınlar günü, Anneler günü, babalar günü Vs… Bunlar kapitalizmin dayatması argümanlardır ve insanları dar bir kalıba sokarak dar düşünmeyi, dar hareket etmeyi ve o dar düşünce içinde insanlara düşünme fırsatı bile vermeden tüketime yöneltmek için uydurulmuş günlerdir.

Batıdan gelen her şeyi sorgulamadan iyi ve güzel hatta modern olarak kabul eden ama kendi değerlerimize yabancı olan insanlarımıza tavsiyemiz, seküler hayatın acımasız çarkları arasında ezilmek yerine yüzümüzü İslami değerlere çevirelim. Emin olun ki kadın hakları dahil bütün hak ve hakkaniyetler İslam’da fazlasıyla mevcut.

Kadın hakları konusu üzerinden gidersek,

1-Kız çocuklarının hor ve hakir görülmesi kesinlikle yasaklanmıştır. (el-En‘âm 6/151; el-İsrâ 17/31)

2-Yüce rabbimiz bizlere, cahiliye olaylarını bırakmamızı emrederken, Kız evlât ile erkek evlât arasında hiçbir değer farkının bulunmadığı ifade etmiştir. (en-Nahl 16/56- 59).

3-Kadının fizyolojik bakımdan erkeğe göre zayıf olduğu gerçeği kabul edilmekle birlikte (en-Nisâ 4/34), bu onun için horlanma sebebi olamaz. Zira erkeğe, kadını himaye etme, sevgi ve şefkat gösterme, ihtiyaçlarını karşılama gibi büyük görevler yüklenmiştir (en-Nisâ 4/24-25)

4-Herşeyden önemlisi de kadına, en büyük paye anne olma şerefi verilmiştir.

Unutmayalım ki “Cennet annelerin ayakları altındadır

MİRATHABER.COM

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.