islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5021
EURO
34,5289
ALTIN
2.495,53
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Bakanlık Düğmeye Bastı! Devir Hilesiyle Hazırlanan 50 Bin İlan Belirledi

Bakanlık Düğmeye Bastı! Devir Hilesiyle Hazırlanan 50 Bin İlan Belirledi
23 Eylül 2022 09:57
A+
A-

Otomobil piyasası için Ticaret Bakanlığı’ndan önemli bir düzenleme gelmişti. Otomobilde fahiş fiyatların önüne geçilmek istenirken ikinci el otomobil satışları için 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı getirildi. Düzenleme ve denetimler 15 Eylül’de başladı. Yeni uygulamanın ardından internet sitelerindeki ilanları takibe alan Ticaret Bakanlığı, devir hilesiyle hazırlanan 50 bin ilan belirledi. Bununla beraber İkinci el otomobil satışında kilometre şartını ihlal edenlere 300 bin TL ceza verilecek.

İkinci el otomobil piyasasında 6+6 düzenlemesi15 Eylül’de başladı. Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatların önüne geçmek için yasal düzenleme ile 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı getirildi. İkinci el oto satışında getirilen 6 bin kilometre şartını hülle yoluyla ihlal edenlere 300 bin lira para cezası kesilecek.

Uygulama oto galeri ve bayileri kapsıyor. Kişisel araç satışları ise kapsam dışında. Bunu fırsat bilen bazı galericiler ‘devir’ hilesine başvuruyor.

50 BİN İLAN BELİRLENDİ 
Ticaret Bakanlığı, yeni uygulamanın ardından internet sitelerindeki ilanları tespit edilerek takibe aldı.

Yeni uygulamanın ardından internet sitelerindeki ilanları takibe alan Ticaret Bakanlığı, devir hilesiyle hazırlanan 50 bin ilan belirledi.

300 BİN TL CEZA GÜNDEMDE
TRT’de yer alan habere göre, kabahatler kanununa göre ceza miktarı 8 bin lira. Bakanlık bu cezanın caydırıcı olması için çalışma yaptı. İkinci elde satış şartlarını hülle yoluyla ihlale 300 bin lira ceza kesilmesi gündemde.

Meclis’te AK Parti grup Başkanvekilleri ve bürokratlar çalışmalarını hızlandırdı. Torba teklifin tümü üzerindeki mesai önümüzde hafta da devam edecek. Torba Kanun içinde birçok ekonomik düzenleme de olacak.

Anayasa Mahkemesi, Fiyat İstikrar Komitesi’nin kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ni iptal etmişti. Komite için de bir yasal altyapı oluşturulacak. Torba kanun teklifine ilişkin Meclis’te toplantılar devam edecek. Kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı hafta sunulması bekleniyor.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.