islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5433
EURO
34,9184
ALTIN
2.430,06
BIST
9.709,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

9 TEMMUZ

EVLİLİK, 5000 yıllık tarihi geçmişinde adil, mamur, bereketli devletler kurmuş aziz milletimiz için vazgeçilmez kıymettedir.

9 TEMMUZ

Op. Dr. Ünzile GİRİŞGİN

Yarın inşallah sevgili eşim Abdullah Sadık Girişgin Bey ile evliliğimizin 27.senesini kutlayacağız  1990’lı yıllarda hayata bakışımız çok daha farklıydı. Evlilik yıldönümü, doğum günü kutlamaları da neymiş, hepsi Hristiyan adeti derdik.

Şu tek gün kutlamaları ne saçma, her gün anneler günü her gün babalar günü her gün karı koca olmak çok güzel…Bunlar kapitalist sistemin oyunları,  Allah-ü Teala’nın tüm günü kıymetli  ve sevdiklerimizin hakları her gün geçerli diye konuşurduk.

Üstelik müminlerin başkalarına benzemesi de hoş değildi. Hatta öyle güzel ananelerimiz, kutsal emirlerimiz vardı ki bizim bu kutlamalara asla ihtiyacımız olamazdı.

Bu düşünceler içerisinde anneler günü oldu ve annemi bilinçli olarak aramadım ve bir hediye de almadım. Sonra kız kardeşim beni aradı ve “ Abla annem dün anneler günü ile ilgili şiirleri, şarkıları dinledi ve çok ağladı. Neden benim evlatlarım beni unuttu, hediye beklemiyorum ama seslerini duysam bari diyerek hüzünlendi, bence biz İslam adına hata yapıp daha çok günaha girdik” dedi.

Sonra tekrar tefekkür ettim. Ameller niyetlere göredir demiş Sevgili Resülüm. 

Neden ben annemi üzeyim ki?..Madem bu da gelenek olmuş , annem mahzun olmasın dedim ve artık bu tek günleri hayra vesile kılacak şekilde kutlamaya devam ettik.

Tanışma günü, evlilik günü kutlamaları monotonlaşan evlilikleri, sıradanlaşan yatak odası hayatını daha duygusal forma sokmak, renklendirmek, yenilemek için birer fırsat. 

Dünya hayatının yıpratıcılığı evliliklerimizi de silindir gibi ezip geçiyor. Özellikle gençlerimiz hayatı güllük gülistanlık cennet bahçesi, evliliği de hep aşk, erotizm, sınırsız hazlar dünyası gibi zannettikleri için hayal kırıklıkları yaşayarak en küçük bir zorlukta ayrılma yoluna gidiyorlar.

Ölüm dışında her derdin çaresi vardır. Ölüm acısına katlanabilen binlerce insan hayatına sabırla, gayretle devam edebilmektedir.

Peki neden evliliklerimizi daha güzel, daha mutlu, daha huzurlu yaşam alanlarımız haline getiremiyoruz?

Evliliğin, nikahın kutsiyetini öğretemediğimiz, cinsel eğitim vermediğimiz, rüştünü tamamlayıp sorumluluklarını almamış olan gençlerimiz ise hem kendilerine hem de evlendikleri masum bireylere yazık ediyorlar. Evliliklerin çoğu mutsuz ve sorunlu. 

EVLİLİK, Tüm dünyada kadın ve çocuklar için hala en güvenli yaşama alanıdır.

EVLİLİK, 5000 yıllık tarihi geçmişinde adil, mamur, bereketli devletler kurmuş aziz milletimiz için vazgeçilmez kıymettedir.

EVLİLİK kadın için tanıdığı, huyunu, suyunu iyice bildiği erkekle zarar görme riski taşımadan sevmek, sevilmek, sevişmek demektir.

EVLİLİK, İslam mensubu bireyler için meşru cinsel hayatı başlatan, düzenli cinsel doyum imkanı sunan, insanın ruh ve bedenen sağlıklı yaşaması için hele de şu salgın sürecinde, hapsolup nimetlerin kadrini fark ettiğimiz günlerde en korunaklı sığınağımızdır.

EVLİLİK GÜZELDİR. Yeter ki doğru insanla yapılmış olsun.

Doğru insanı incitip, kaybettikten sonra pişmanlık fayda etmiyor.

Özellikle kadınlarımıza seslenmek isterim.

Allah bize östrojen gibi dişilik hormonu bahşetmiş ki sevdayı, aşkı dolu dolu dopdolu yaşayalım diye. Erkekler için evlilik yıldönümü gibi özel günler ayrıntı gibi gelebilir. Onlar işyerlerinde helal rızık peşinde koştururken evliliklerindeki bu güzel günleri fırsata dönüştürmeyi de akledemeyebilirler. İllaki çok pahalı sofralarda, mekanlarda çok pahalı hediyeler eşliğinde kutlama yapmamız da gerekmiyor.

Ama biz kadınlar beynimizde hayaller kurabilir ve kocalarımızla önceden konuşarak birkaç günü kendimize, ailemize ayırabilme imkanları oluşturabiliriz. Hafta içi kutlama vaktimiz yoksa hafta sonu tatilini gündüz piknik, doğa etkinlikleri gece de yeniden evlenmişiz gibi planlayabiliriz. 

Neden ben planlıyorum demeyelim?

Neden erkekler unutuyor ki!.. diye kızmayalım.

Güzellikleri, fedakarlıkları biz yapar isek bizden bir şey eksilmez tersine kocalarımızı daha fazla kendimize aşık beyler haline getirebiliriz.

Sevgili eşimle bu hafta sonumuzu inşallah daha özel vakit geçirerek, gelecek yıllarımızın da daha bereketli olması için dua edeceğiz.

Hepinizin  evlilikleri  canlı capcanlı olsun,  evlenecek gençlerimiz de doğru insana tez vakitte kavuşsunlar inşallah.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.