islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Şikayetler Patlayınca Uyarı Geldi! ‘Uzak Durun’

Şikayetler Patlayınca Uyarı Geldi! ‘Uzak Durun’
12 Kasım 2022 12:58
A+
A-

İndirim ve teknolojinin de gelişmesiyle beraber internetten alışveriş arttı.

Online alışveriş yapanların şikayetleri ekim ayında günden güne daha da arttı. Bazılarına sipariş ettiği ürün teslim edilmedi kimi de iade etmek isteyince muhatap olacağı kişiyi bulamadı.

350 BİN ŞİKAYET

E-ticaret sektörüne dair verileri paylaşan şikayet sitelerine 350 bini aşkın şikayet yapıldığı ve yılın ilk 10 ayı içerisinde ise en çok şikayet edilen internet alışveriş konusu iptal ve iadeler oldu.

MUHATAP BULAMADILAR

Online alışveriş yapanlar bu konuda yaşadıkları mağduriyetlerine muhatap bulamamaktan şikayet etti. Yapılan şikayetlerin yüzde 16’sı çözüme kavuştu.

‘FİYATI UCUZSA ORADAN MUTLAKA UZAK DURUN’

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu yapmış olduğu açıklamada ‘Açık adresi, unvanı, ticari sicil numarası yok ve fiyatı da çok ucuzsa oradan uzak dursunlar. Sahte ürünler geliyor. Çul çaput geliyor. O ürünleri göndermek yerine ya sahtesini gönderiyor ya da hiç göndermiyor’

‘NE ÜRÜNÜM GELDİ NE PARAM’

“Ne ürünüm geldi ne de param geldi. Hep tüketici mağdur oluyor. Tanınmış markadan sipariş etmiştim. Kumaşında farklılık vardı. Sahte ürünler ve resimde gördüğünüz bir ürünün geldiği zaman aynı ürün olmaması. Kargoya verildi diyor, 2-3 gün geçiyor hala daha gelmiyor. Sonra iptal ediyorlar.”

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.