islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

Emirlikler Sudanlıları Kandırıp Köle Asker Yapıyor

Emirlikler Sudanlıları Kandırıp Köle Asker Yapıyor
3 Şubat 2020 16:09
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Her ikisi de Arap ülkesi olan Birleşik Arap Emirlikleri ve Sudan arasında gerçekleşen akıl almaz suçlamada Abu Dabi hükümeti istihbaratına bağlı sözde güvenlik şirketlerinin yoksul Sudanlı gençleri Körfez’de iyi şartlarla güvenlik görevlisi yapmak vaadiyle kandırdığı, ardından onları istemedikleri savaşlarda köle askerler olarak kullandıkları iddia ediliyor.

Kara Kalkan adında bir Abu Dabi merkezli şirketin, Sudan’daki belirli kasabalardan yoksul genç erkekleri güvenlik görevlisi olarak istihdam olmaya ikna ettiği, gençlerin Abu Dabi’ye gelince askeri eğitim kamplarına gönderildiği, ağır silahlar eğitimi verildiği ve askeri otorite altına alındıkları ifade ediliyor. Emirliklerde normal güvenlik işleri genelde İngiliz, Amerikan veya İsrailli firmalara veriliyor.

Eğitimleri tamamlanan Sudanlılar, Yemen ve Libya’daki Birleşik Arap Emirlikleri vekalet savaşlarına paralı asker olarak yollanıyorlar. Bunlar durumu anladıklarında iş işten geçmiş oluyor ve ağır tehditler altında ve can güvenliği korkusuyla denileni yapıyorlar.

Fakat ailelerinin yaptıkları kampanyanın ardından köle askerlerin yaklaşık iki yüz kadarı evlerine dönmeyi başardı. Ancak çoğunun hala Yemen veya Libya’da olduğuna inanılıyor. Kurtulan köle askerler, halen Abu Dabi eğitim kamplarında veya savaş bölgelerinde bulunan Sudanlı arkadaşlarının serbest bırakılması için Sudan’ın başkenti Hartum’daki Birleşik Arap Emirlikleri büyükelçiliği önünde gösteri düzenlediler.

Batı yanlısı darbeci cunta tarafından yönetilen ve Abu Dabi sermayesince desteklenen Sudan hükümeti Enformasyon Bakanlığı sorunun farkında olduklarını ve Sudan vatandaşlarının güvenli bir şekilde eve dönmesi için iletişimerini dürdürdüklerini belirtti.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.