islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3808
EURO
34,6083
ALTIN
2.388,38
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

YILBAŞI KUTLAMALARI HARAM FİİLLERİN İŞLENMESİ NEDENİYLE HA-RAM-DIR!

YILBAŞI KUTLAMALARI HARAM FİİLLERİN İŞLENMESİ NEDENİYLE HA-RAM-DIR!
30 Aralık 2022 15:00
A+
A-

Toplumumuz çıldırmış durumda. Çağdaşlaşma adına yapılan yeni yıl kutlamaları da bu çıldırmış lığın tuzu biberi olsa gerek…

İslam’ı ve Müslümanları, 15 asır önce gelen bir dine uymakla ve gericilikle suçlayanlar, M.Ö güneşe tapanların kutladığı ve pagan kültürüne ait olan çağdışı yılbaşı kutlamalarını, çağdaşlık adı altında yapacaklar ve bunu modernizm ve özgürlük kılıfına büründürecekler.

Çok yazık! Gözlerin gerçekleri göremediği, kulakların hakikati duyamadığı 21. Asrın Müslümanı, cahiliye olaylarını bile aratacak rezilliklere imza atacak. Ya da olanları masum kılıflara büründürerek kendince çıkış yolları arayacak ve vicdanını rahatlatmaya çalışacak.

Hatta birileri çıkacak ve “Yılbaşında piyango bileti almanın, o gece birkaç kadeh içki içmenin ve tombala oynamanın günah olmadığını benimseyen bir Türk ve İslam” anlayışından bile bahsedecek.

Yine Taksim meydanı başta olmak üzere şehirlerin meydanları dolacak, saçma salak hareketler ile geri sayım yapılacak, o meydanlarda haramın her türlüsü işlenecek ve bütün bunlar çağdaşlık ve özgürlük kılıfına büründürülecek.

Bizde bunu yiyeceğiz öyle mi? Siz bu, İslam’ın tasvip etmediği görüntüleri istediğiniz kadar çağdaşlık ve özgürlükler adı altında pazarlamaya çalışın… Samimi Müslümanlar buna pirim vermeyecektir.

Toplumumuzun yozlaşmasına neden olacak bu Pagan kültürü kırıntılarını bir Müslüman olarak kabul etmemiz, onaylamamız mümkün değildir.

Tekrar edelim.

YILBAŞI KUTLAMALARI HARAM FİİLLERİN İŞLENMESİ NEDENİYLE HA-RAM-DIR!

Bizler, bu konuda yüce rabbimizin emrini hatırlatalım ve böylece de “İyiliği emir, kötülüğü men” noktasında irşad görevimizi yerine getirmiş olalım.

“Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerden ibarettir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.”

“Şüphesiz şeytan içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?” (Maide 90-91)

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.