islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
48,4354
EURO
56,2404
ALTIN
6.898,85
BIST
14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
30°C
İstanbul
30°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Hamas’ın Basın Açıklaması ..

Hamas’ın Basın Açıklaması ..
05/02/2025 16:30
A+
A-

Bismillahirrahmanirrahim

Basın Açıklaması

İslami Direniş Hareketi (Hamas) olarak, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump’ın Gazze’yi işgal etme ve halkımızı oradan sürgün etme yönündeki açıklamalarını en sert şekilde kınıyor ve reddediyoruz.

Bu açıklamaların halkımıza ve davamıza karşı düşmanlık ihtiva ettiğini ve bölgedeki istikrarı sağlamayacağını, aksine ateşe benzin dökme etkisi yaratacağını teyit ediyoruz.

Halkımız ve onun direnişçi güçleri olarak, dünyadaki hiçbir devletin topraklarımızı işgal etmesine veya asil ve büyük halkımızın haklarını yok sayarak üzerimize vesayet koymasına asla müsaade etmeyeceğimizi vurguluyoruz. Halkımız, topraklarımızı işgalden kurtarmak ve Başkenti Kudüs olan Filistin devletini kurmak adına kanlarını dökerek büyük fedakarlıklar yapmıştır.

Amerikan yönetimini ve Başkan Trump’ı, halkımızın doğal hakları ve uluslararası hukuka aykırı, sorumsuzca ve tenakuzlarla dolu olan bu açıklamalardan geri adım atmaya çağırıyoruz.

Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler’e, bu tehlikeli açıklamaları takip etmek ve halkımıza ait olan ulusal haklarını, kendi kaderini tayin etme hakkını ve Başkenti Kudüs olan Filistin devletini kurma hakkını koruyacak kararlı ve tarihi bir duruş sergilemek için acil toplanma çağrısında bulunuyoruz.

İslam Direniş Hareketi (Hamas)

Tercüme: Ahmet Ziya İbrahimoğlu

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.