islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5125
EURO
34,8747
ALTIN
2.440,45
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

Meclis’te “Kürdistan” Tartışması

Meclis’te “Kürdistan” Tartışması
26 Ocak 2024 11:44
A+
A-

Meclis’te “Kürdistan” Tartışması

Tartışmanın Fitili Ateşlendi

DEM Parti Grup Başkanvekili’nin “Kürdistan” ifadesi Meclis’te tartışmaya ve gerginliğe yol açtı.

Karşılıklı İfadeler Gündemi Belirledi

AK Parti ve DEM Parti temsilcileri arasında sert sözler havada uçuştu.

Meclis Başkanvekilinin Uyarısı

“Kürdistan” ifadesi Meclis kürsüsünde kullanılamaz, dedi Meclis Başkanvekili.


TBMM Genel Kurulu’nda, DEM Parti Grup Başkanvekili’nin “Kürdistan” ifadesi kullanması büyük bir tartışma yarattı. AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, bu ifadelerin Meclis kürsüsünde yer bulmasını eleştirdi. Baykan, “Kürdistan” söyleminin sonuçlarını sert bir dille eleştirdi. Ayrıca bu tür ifadelerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

DEM Parti temsilcisi ise “Kürdistan” ifadesinin coğrafi bir bölgeyi tanımlamak için kullanıldığını savundu. Bu ifadenin Trakya gibi diğer coğrafi isimlerle aynı olduğunu ve idari bir bölgeyi işaret etmediğini belirtti. Ancak bu savunma, Meclis’teki diğer partilerden sert tepkiler aldı.

Meclis Başkanvekili Celal Adan, “Kürdistan” ifadesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne aykırı olduğunu ve Meclis kürsüsünde kullanılamayacağını açıkladı. Bu uyarı, Meclis’teki gerginliği daha da artırdı. Bununla beraber Türkiye’nin idari yapısının ve coğrafi bölünmezliğinin altını çizdi. Tartışma, özellikle Türkiye’nin siyasi ve sosyal yapısındaki hassasiyetleri bir kez daha gözler önüne serdi.

HABER YORUM

Eski ismiyle Hadep yeni ismiyle Dem parti, “Kürdistan” ifadesini ilk kez kullanıyor değiller. Bu ifadeyi kullanarak bir algı oluşturmak ve topluma bunu kanıksatmak gibi bir dertleri var. Kürt kardeşlerimizi “Kürt devleti” vaadiyle etkilemek ve kandırmak gibi bir amaçları var.

Biz bunlardan,  “Vaat edilmiş topraklar” açıklamalarıyla İsrail’e göz kırptıklarını da gördük, “Mustafa Kemal’in itleri” diyenleri de… Kürdistan Devleti kuracağız diyenleri de gördük, terör olaylarına karışanları da…

Ancak bütün bunlara rağmen, seçimlerden önce hazine yardımı alan bir Dem parti var önümüzde. Ve bunu ne hükümet engelleyebiliyor ne de yargı… İşin en kötüsü ise, bu hazine yardımını engelleyecek bir kanun çıkartılmıyor meclisten.

Bir tarafta teröre destek veren ve rahat bir şekilde Kürt devleti kuracağını söyleyen DEM Parti, diğer tarafta bunu engellemeyen ya da engelleyemeyen TC Devleti…

Şunu ifade etmek istiyoruz ki, DEM partinin söylemleri, özgürlükler çerçevesinde değerlendirilebilecek masum istekler değildir.

 

NİRATHABER.COM-YOTUBE

 

 

ETİKETLER: AK Parti, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.