
Bill Gates Tüm Servetini Dağıtacağını Açıkladı
Milyarder iş insanı Bill Gates, servetinin tamamını hayır işlerine bağışlayacağını duyurdu. Microsoft’un kurucusu, insanlığa hizmet için servetinden vazgeçtiğini söyledi.
Bill Gates, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, servetinin büyük bir kısmını bağışlama sürecinin hızlandığını belirtti. Gates, “Zamanla dünyanın en zengin insanı olarak anılmak istemiyorum. Tüm servetimi insanlık yararına dağıtacağım” dedi.
Bill ve Melinda Gates Vakfı üzerinden bugüne kadar sağlık, eğitim ve iklim krizi gibi alanlarda milyarlarca dolar yardımda bulunan Gates, bu vakıf aracılığıyla servetinin çoğunu ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.
Gates, çocuklarına sınırlı bir miras bırakacağını daha önce de açıklamıştı. Şimdi ise bu kararı daha da ileri taşıyarak, “Servetimin neredeyse tamamı vakfa ve küresel hayır projelerine aktarılacak” dedi.
Servetinin büyük kısmı zaten vakfa aktarılmış durumda. 2025’e kadar bu sürecin daha da hızlandırılacağı belirtiliyor. Gates’in şu anki servetinin 100 milyar dolara yakın olduğu tahmin ediliyor.
Bill Gates, servetini dağıtma kararında özellikle sağlık projelerine öncelik vereceğini vurguladı. Gelişmekte olan ülkelerdeki çocuk ölümlerini azaltma, sıtma ve HIV gibi hastalıklarla mücadele, eğitim olanaklarını artırma gibi projelere yatırım yapılacağı belirtildi.
Ayrıca Gates, iklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilir tarım projelerine de kaynak aktaracaklarını duyurdu.
Bill Gates daha önce milyarder yatırımcı Warren Buffett ile birlikte “Giving Pledge” (Bağış Taahhüdü) adlı girişimi başlatmıştı. Bu girişim, dünyadaki milyarderleri servetlerinin en az yarısını bağışlamaya davet ediyor. Gates’in bu yeni açıklaması, bu taahhüdün bir adım ötesine geçiyor.
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube