islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
45,0645
EURO
52,9777
ALTIN
6.652,97
BIST
14.329,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Çok Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
11°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C

Trump’tan California Eyaletine LGBT Resti: “Paranızı Keserim” Uyarısı

Trump’tan California Eyaletine LGBT Resti: “Paranızı Keserim” Uyarısı
28/05/2025 14:00
A+
A-

Trump’tan California Eyaletine LGBT Resti: “Paranızı Keserim” Uyarısı

Cinsiyet Geçişine Onay Veren Karara Sert Tepki

ABD Eski Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından California eyaletini hedef aldı. Trump, cinsiyet geçişi yapan erkeklerin kadın sporlarına katılmasına izin verilmesinden dolayı memnun olmadığını belirtti. Eyaletin bu uygulamayı sürdürmesi durumunda federal fonların kesilebileceğini söyledi.

Trump: “Kadınları Küçük Düşüren Bir Hareket”

Trump, açıklamasında eyalet valisi Gavin Newsom’u da doğrudan eleştirdi. “Radikal solcu Demokrat Gavin Newsom liderliğindeki California, erkeklerin kadın sporlarında yarışmasına yasa dışı biçimde izin veriyor” dedi. Bunun kadınlar açısından adil olmadığını vurguladı.

Başkanlık Kararnamesine Atıf Yaptı

Trump, başkanlık döneminde imzaladığı kararnameyi hatırlatarak bu kurallara uymayan eyaletlerin cezalandırılabileceğini belirtti. “Federal fonlamanın kalıcı şekilde durdurulabileceğini unutmayın” dedi. Vali Newsom ile görüşeceğini de ekledi.

Trump’ın Cinsiyet Politikaları Sertleşiyor

Trump daha önce yalnızca erkek ve kadın cinsiyetlerini resmi olarak kabul eden bir kararnameyi yürürlüğe koymuştu. Bu karar, cinsiyet değiştiren bireylerin spor müsabakalarına katılmasını doğrudan engelliyor. Trump’ın bu çıkışı, seçim sürecinde LGBT politikalarına karşı sertleşen tutumunun yeni bir yansıması olarak görülüyor.

HABER YORUM

Hz. Peygamberimiz (sav), 15 asır önceden adeta bugünleri görmüşçesine  “kadınlaşan erkekleri ve erkekleşen kadınları lanetlemiştir.” (Buhârî, Libâs, 61)

Amerika, Türkiye, Hollanda fark etmez… Hangi toplum olursa olsun, LGBT sapkınlığını savunmak ya da destek çıkmak akıl fukaralığıdır ve aptallığın daniskasıdır…

Cinsiyet değiştirmenin, inancı ya da ideolojisi ne olursa olsun, yaratılışa müdahale ve fıtratı bozmak olduğu açıktır. Bunu hâlâ anlamayan ya da anlamak istemeyenlere verilecek en açık cevap, hakikati görmezden gelmenin cehaletten öte aptallık olduğudur.

Büyük bir mucize olan Kur’an-ı Kerim, şeytanın bu konuda insanları kandıracağını şöyle ifade ediyor bizlere:

“Andolsun onlara emredeceğim de Allah’ın yarattığını değiştirecekler!” (Nisa 119)

Yüce rabbimiz şeytanın bu durumunu haber verdikten sonra bizi şöyle uyarıyor:

“O hâlde sen yüzünü hanif olarak dine, Allah’ın insanları üzerinde yarattığı fıtrata çevir. Allah’ın yaratışında değişme yoktur.” (Rum Suresi (30)

Rabbim; şeytanın adımlarına uymakla yetinmeyip şeytandan daha fazla çalışan ve LGBT hayasızlığını dünyaya pazarlamaya çalışanlara karşı yar ve yardımcımız olsun!

İSLAMİ HABER “MİRAT”

YOUTUBE

Yorumlar
  1. Mustafa EROL dedi ki:

    İşin içinde para harcaması olduğu için karşıdır trump.
    Para istemeseler umurunda bile olmayabilir.