islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
47,1634
EURO
53,9889
ALTIN
6.093,10
BIST
13.981,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Açık
32°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C

ODA TV, ALİ RIZA DEMİRCAN HOCAYI MANŞETİNE TAŞIDI

ODA TV, ALİ RIZA DEMİRCAN HOCAYI MANŞETİNE TAŞIDI
A+
A-

Mahmud Efendi’nin vefatının yıl dönümünde konuşan Ahmet Mahmut Ünlü, bilinen adıyla Cübbeli Ahmet, dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. “Efendi hazretlerinin hayatta olduğunu, tasarrufunun devam ettiğini, kabrinden bizi yönettiğini izhar etmek için geldik,” diyen Cübbeli Ahmet, İslamî ölçülerle bağdaşmayan bir anlayış ortaya koymakla eleştirilmişti.

Cübbeli Ahmet’in bu söylemlerine karşın: Toplumda vaaz ve nasihatleri ile tanınan İlahiyatçı yazar; Ali Rıza Demircan hoca da eleştirel bir yazı kaleme aldı. ODA TV Demircan hocanın bu eleştirel yazsını manşetine taşıdı.

ODA TV’NİN MANŞETE TAŞIDIĞI İŞTE YAZI

Ali Rıza Demircan Cübbeli’ye kızdı: İslama köstek, laikliğe destek

Atatürk’e yönelik “Kâfirlere dua sapıklıktır” ifadeleri ile tepki toplayan ilahiyatçı-yazar Ali Rıza Demircan, “hurafeci tarikatlar İslam’a köstek laikliğe destektir” ifadelerini kullanarak Cübbeli Ahmet ve “hurafeci tarikatlar” üzerinden laikliği hedef aldı.

Demircan, “Laikliği baskıcı, dışlayıcı ve ötekileştirici bir şekilde uygulayan laik düzenimizin yasakladığı tarikatları yerdiği halde niçin yaşattığını, bazı şeyhleri ve halifelerini niçin uzun yıllar maaşla ve emeklilikle koruduğunu anlayamazdık. Tarikat haberlerine sıkça yer verilmesini ve ele hele Cübbeli gibi tarikatçıların merkezi medyada niçin saatlerce ve yıllardır konuşturulmakta olduklarını anlamakta güçlük çekerdik ama aslında durum açıktı.” dedi.

MİRAT HABERDE: CÜBBELİ AHMET’İN, ELEŞTİRİLDİĞİ KONUYA DAİR YAYINLANAN HABER LİNKLERİ

Cübbeli Ahmet: O Bizi Kabrinden Yönetiyor

Cübbeli Ahmet: O Bizi Kabrinden Yönetiyor

HURAFECİ TARİKATLAR, İSLAM’A KÖSTEK LAİKLİĞE DESTEKTİR

 

HURAFECİ TARİKATLAR, İSLAM’A KÖSTEK LAİKLİĞE DESTEKTİR 

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.