islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Cübbeli Ahmet Hoca İsmailağa Cemaati’nden Atıldı

Cübbeli Ahmet Hoca İsmailağa Cemaati’nden Atıldı
28 Mart 2024 17:00
A+
A-

Cübbeli Ahmet Hoca İsmailağa Cemaati’nden Atıldı..

İsmailağa Cemaati’nde yaşanan son gelişmeler, dini ve toplumsal çevrelerde geniş yankı buldu. İsmailağa Cemaati Cübbeli Ahmet Hoca‘nın resmen cemaatten atıldığına dair açıklama yaptı. Ahmet Mahmut Ünlü’nün, Hasan Efendi’nin şeyhliğini kabul etmemesine karşın cemaatle ilişiğinin kesilmesi kararı kamuoyuna duyuruldu. Bu kararın ardından Cübbeli Ahmet Hoca, YouTube kanalından bir yayın yaptı. Yapmış olduğu yayında cemaatin kendisini hedef aldığını ve bu durumu eleştirdi.

Cemaat Hesabından Yapılan Açıklama

Nakşibendiliğin İsmailağa kolu resmi hesabından bir duyuru yaptı. Ahmet Mahmut Ünlü’nün yapılan istişareler sonucunda tavrını değiştirmemesi ve tarikata yönelik zarar verici söz ve davranışlar sergilemesi nedeniyle atıldığı ifade edilmekte.

Cemaatle İlgisinin Kesilmesi

Cübbeli Ahmet Hoca cemaatle hiçbir bağının kalmadığı belirtti. Cemaat yaptığı açıklamada “kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyeti kalmadı” dedi. Ve görüşlerinin cemaat açısından bağlayıcılığının olmadığını vurguladı. Bu durum, tarikat içinde uzun süredir devam eden liderlik üzerine olan tartışmaları gündeme getirdi.

Cübbeli Ahmet Hoca’nın Tepkisi

Cübbeli Ahmet Hoca, sosyal medya hesaplarından ve YouTube kanalından konuya ilişkin tepkisini dile getirdi. Hoca, kendisine yönelik yapılan bu adımı eleştirdi. Tarikatın yönetimine ve liderliğine ilişkin görüş ayrılıklarını sert bir dille dile getirdi.

Tarikat içinde yaşanan gelişmeler, liderlik tartışmalarını ve rabıta uygulamasına ilişkin farklı anlayışları yeniden gündeme getirdi. Mahmut Efendi’nin vefatının ardından Hasan Efendi’nin liderlik koltuğuna geçmesiyle birlikte, rabıta uygulaması konusunda da görüş ayrılıkları yaşanmaya başlandı.

Bu süreçte, tarikat içindeki liderlik tartışmaları ve rabıta üzerine olan görüş ayrılıkları da gün yüzüne çıktı. Mahmut Efendi’nin vefatının ardından liderlik koltuğuna Hasan Kılıç’ın geçmesiyle birlikte, rabıta uygulamasıyla ilgili tartışmalar gündeme gelmişti. Rabıta, tarikat çevrelerinde önemli bir konu olup, bir müridin şeyhe manevi bağlılığı anlamına gelmektedir. Ancak, Mahmut Efendi’ye olan rabıtanın Hasan Kılıç’a yapılması gerektiği yönündeki görüşlerle, Mahmut Efendi’ye olan bağlılığın devam etmesi gerektiğini savunan görüşler arasında ki anlaşmazlıklar gün yüzüne çıkmıştı.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-