
Leman’a Destek Veren Grup Yorum’dan Halk Düşmanı Tavır
Modern Batı Paradigması ile Konuştular
Grup Yorum, Leman dergisinin Peygamberlerimizi karikatürize eden çizimlerine açık destek verdi. Modern Batı paradigmasının terimleriyle kendini ifade eden grup, Leman’ın tevil çabasını bile eleştirdi.
Tepkilere ‘Linççi Güruh’ Dediler
Resmî X hesabından açıklama yapan Grup Yorum, Leman’a gelen tepkileri “linççi güruh” olarak niteledi. Derginin geri adım atmaması gerektiğini savunarak çizere ve yayıncılara sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
Halkın İnancına Saldırıyı Savundular
28 Şubat’ta başörtüsü direnişine destek veren Grup Yorum’un, bugün halkın inançlarına saldırıyı “devrimci mücadele” olarak görmesi tepki çekti. Grup, Suriye’de mezhepçi çetelerin yanında yer alarak halk düşmanı çizgiyi derinleştirdi.

HABER YORUM
Dine ve dini değerlere hakaret etmek, hele ki Peygamberleri karikatürize etmek, ancak ve ancak müptezel kişilerin işi olabilir…
Ve… Saygısızca ve seviyesizce yapılan bir iştir bu…
Bu imtihan dünyasında insanların, deist olma, ateist olma özgürlükleri vardır. Ve hatta ağaca, puta tapma özgürlükleri bile vardır. Ama hiç kimsenin dine hakaret etme, peygamberleri karikatürize ederek alay etme özgürlüğü yoktur.
**
Bu tür yapılan işlerin planlı ve programlı yapıldığı muhakkaktır…
Aynı Asrı Saadet döneminde olduğu gibi…
Muhteris bir Yahudi olan Kâ’b bin Eşref, dönemin meşhur bir şairidir. Müslümanların Bedir Savaşını kazanmasını ve Medine’de güçlenmesini hazmedemeyince, ağa babalarının da izniyle planlı ve programlı bir şekilde yollara düşmüş, peygamberimizi ve Müslümanları hicveden şiirler ile Mekke’li müşrikleri, amiyane tabir ile gaza getirmeyi başarmış, Uhud Savaşının zeminini oluşturmuştur. Uhud Savaşından sonra da cezasını bulmuştur.
Meşhur bir şair olan bu adamın cezalandırılmasını ağır bulan Yahudiler Peygamberimize gelerek itiraz etmişler, karşılığında ise şu cevabı almışlardır:
“O, bizi hicv ve Müslümanlara diliyle eziyet etti. Müşrikleri de bizimle harbe, bizimle uğraşmaya teşvik etti.”
Yani, hiç kimse, eliyle, diliyle, gözüyle, kalemiyle Müslümanları hicv edemez, etmemelidir.
Her insanın inanmama özgürlüğü vardır ama “basın ve ifade özgürlüğü” kılıfı altında, dini ve dini değerleri alaya alma özgürlüğü yoktur.
ŞABAN DOĞAN