islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4527
EURO
34,7949
ALTIN
2.427,41
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Yeryüzündeki Açlık Koronayla Ağırlaşmakta

Yeryüzündeki Açlık Koronayla Ağırlaşmakta
30 Nisan 2020 11:46
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Birleşmiş Milletler bağlantılı uluslararası örgüt Dünya Gıda Programı (WFP) yeryüzünde yaşayan çeyrek milyarın üzerinde insanın Covid-19 tarafından başlayan akut gıda yetersizliği sürüklenebileceği yönünde bir uyarı yayınladı. Raporda belirtilen 265 milyon insanın açlığa iitilmesi karmaşık etmenlerin bir kombinasyonuna dayanmakta.

2019’da akut gıda yetersizliği çeken insanların çoğu savaş alanları (77 milyon), iklim değişikliği (34 milyon) ve ekonomik krizlerden (24 milyon kişi) etkilenen ülkelerde yaşıyordu. Raporda, 55 ülkenin çoğunda gıda yetersizliğini daha da kötüleştirebilecek, gıda ithalatı azalması ve petrol ithalatında fiyat düşmesi, turizm gelirlerinin bitmesi, bu üç temel noktadan para kazanan ülkeler, özellikle de Müslüman ülkeler için çok büyük tehlike içermekte. Buna ek olarak artan işsizlik ve azalan satın alma gücü, kıtlık ve yetersiz beslenme riski altında olmadığı varsayılan ülkelerde bile yoksul ve savunmasız nüfus için ciddi sonuçlar doğuracaktır. Pandemi nedeniyle evde kalmalar ve sokağa çıkma yasakları sırasında işini veya gelirini kaybeden onmilyonlar, kendileri ve aileleri için yiyecek bulamıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.