islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5876
EURO
34,8072
ALTIN
2.505,62
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Sosyal Medya Devlerinin Korona Komplosu Sansürü

Sosyal Medya Devlerinin Korona Komplosu Sansürü
30 Nisan 2020 11:45
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

İnternet Sosyal Medya devleri arasında Twitter, Facebook ve Youtube artan miktardaki özellikle 5G yönelimli Korona komplo teorilerinin toplum sağlığına kitlesel tehlike arz ettiği iddiası üzerine başta telekomünikasyon teklolojileriyle virüsü ilişkilendiren ve virüsün 5G bulunan yerlerde yayıldığını iddia eden haberleri sitelerinden kaldırmaya başladılar. 5G baz istasyonlarını imha etme çağrısında bulunan “zararlı iletişimler” ve bu yöndeki okuyucu yorumlarının okunurluklarını azaltıyorlar. Bazı sahte olduğu kanıtlanmış iletişimleri de sitelerinden kaldırıyorlar. Bu İngiltere gibi bazı Avrupa ülkelerinde 5G kulelerine saldırılara neden olmasından dolayı sosyal medya sitelerine harekete geçme çağrılarını takip ediyor.

Twitter’ın güncellemesi, sosyal medya platformlarının COVID-19 salgınıyla ilgili yaygın yanlış bilgileri engelleme çabasıyla ilgili en son gelişme. Bir blog gönderisinde Twitter, en son olaylarla başa çıkmak için politikasını geliştirdiğini, yaygın panik, sosyal huzursuzluk veya büyük ölçekli karmaşanın kritik altyapının yıkılmasına veya zarar görmesine yol açabilmesi nedeniyle doğrulanmamış iddiaları kaldıracağını bildirdi. Twitter yetkilileri, bunlara insanlara gıdaların tükendiğini veya 5G kablosuz ağın koronavirüse neden olduğunu söyleyen tweetleri de dahil etti. 5G komplo teorisi, İngiliz hükümetini bile öne sürülen iddiayı reddetmeye yöneltmişti.

YouTube da daha önce şiddete yöneltecek ve halkın önlemler almasına mani olacak Korona komplo teorileri ve 5G komloları konusunda yanlışlığı kanıtlanmış videoları sileceğini bildirdi.  Bunun yanısıra YouTube da yalan haber engelleme işlevlerini özellikle Korona komploları konusundaki haberler konusunda artırdı. Kaynağı ne olursa olsun virüsün genetik mühendislik sonucu özellikle yayıldığını bildiren haberler Facebook yalan haber algoritmalarına takılmakta. Bazen bunlar arasında çok ilginç sonuçlar da görüldüğü, genellikle komploların hedefinde olan Amerikan Yahudilerinin bir gazetesinde çıkan Nobel ödüllü biyolog Luc Montaigner’in Korona virüsü Wuhan biyolojik savaş laboratuvarından kaza sonucunda yayılmış olabilir açıklaması, yaşlı profesör bunda kötü niyet aramadığını söylemiş olsa da Facebook’un filtreleme algoritmalarına takıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.