islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5863
EURO
34,7960
ALTIN
2.509,75
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Trump nükleer tesisleri hedef alırsa İran’ın ‘ezici tepki’ vereceği uyarısı

Trump nükleer tesisleri hedef alırsa İran’ın ‘ezici tepki’ vereceği uyarısı

Mirat Haber Ajansı

İran, Donald Trump başkanlığının son döneminde İran’a veya bölgedeki müttefiklerine bir saldırı planlarını yürülüğe koyarsa çok güçlü bir tepki vereceği konusunda uyardı. Trump’ın İran’ın ana nükleer sahasını vurmayı düşündüğü, ancak danışmanlarının bunun Orta Doğu’da büyük bir çatışmaya yol açabileceği konusunda uyarıda bulunmasının ardından harekete geçmekten vazgeçtiği Amerika medyasında dile getirildi. İsrail medyası da İsrail’in böylesi bir çatışmada fazla başarı sağlayamayacağını yazmakta.

İran hükümeti geçen hafta Ali Rabiei tarafından uyarıda bulunmuş, İran’a karşı yapılacak herhangi bir hareketin kesinlikle ezici bir tepkiyle karşılaşacağını söylemişti. Trump’ın, maksimum yaptırım politikasının İran’ı müzakere masasına geri dönmeye zorlamadığı için hayal kırıklığına uğradığı bildiriliyor. Ocak ayında görev süresi sona ermeden önce Ortadoğu’da İran’ın desteklediği bazı güçlere karşı başka bir askeri harekatı reddetmeyen Amerikan hükümetinin Irak, Lübnan, uriye ya da Yemen’deki İran destekli unsurlara karşı saldırı yapma ihtimali doğrudan İran’ın bombalanma ihtimalinden daha yüksek. Trump henüz Joe Biden’e yenilgiyi kabul etmese de gitmeden önce bir dış politika mirasını arıyor. İranlılar ayrıca, Trump’ın savunma bakanı Mark Esper’i görevden alması ve bir grup radikalin işe alınması da dahil olmak üzere Pentagon’daki ani personel değişikliklerini izliyor. Değişikliklerle ilgili hükümet bilgi vermedi ve bu da İranlı yetkilileri askeri bir çatışma için tetikte kalmaya devam etmesine neden oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.