islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
45,3990
EURO
53,3011
ALTIN
6.812,59
BIST
14.783,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

Alman Kadın Biyolojik Silah Yapımıyla Suçlandı

Alman Kadın Biyolojik Silah Yapımıyla Suçlandı
04/05/2020 12:09
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Bir Alman mahkemesi 31 yaşındaki Tunuslu bir adamı geçen ay bir risin zehiri saldırısı planladığı için mahkum dildikten sonra, kendisine yardım etmekle suçlanan Alman karısını Cuma günü mahkemeye çıkararak silah yapımından dolayı suçladı. Mart ayı sonlarında Düsseldorf bölge mahkemesi, Seyfullah H.’i biyolojik silah üretip saldırı planlamaktan suçlu bulmuş ve onu 10 yıl hapse mahkum etmişti. 44 yaşındaki karısı, ölümcül risine dayalı biyolojik bomba saldırısı gerçekleştirmek için kocasıyla birlikte plan yaptığını reddetti. Ayrıca, Köln’deki dairelerinde saklanan risinin yol açtığı tehlikeleri bilmediğini ve bilse zehirli materyalin yedi çocuğunun yakınında olmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Federal savcılar, çiftin 2017 yılında büyük bir kalabalık üzerine yöneltilmiş biyolojik terör saldırısına karar verdiğini söyledi. Çiftin, ölümcül biyolojik maddeye karar vermeden önce çeşitli bomba formlarını araştırdığı iddia edildi. İnternet üzerinden 3.300 adet hint yağı bitkisi tohumu sipariş ettiler ve bir miktar risin maddesi yaptılar. Ayrıca zehirin gücünü test etmek için bir fare aldılar. Çift, Haziran 2018’de ABD Merkez İstihbarat Teşkilatı’ndan büyük çaplı hint yağı tohumu satın alımını fark edilmesinden sonra yakalandı. Risin maddesi bir tuz zerresi kadarlık miktarla insanı öldürebiliyor. Bir protein olan risin maddesi zincirleme reaksiyonla biyolojik sistemi devre dışı bırakıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.