islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3882
EURO
34,7847
ALTIN
2.410,20
BIST
10.099,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Libya Başmüftüsünden Türkiye ve Katar’a Şükran

Libya Başmüftüsünden Türkiye ve Katar’a Şükran
24 Mayıs 2020 15:17
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Diyanet İşleri Başkanına karşılık gelen Libya’nın Başmüftüsü Sadık el-Ğaryani Katar ve Türkiye’ye Libya halkının istikrarını destekledikleri için teşekkür etti. Buna karşılık, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) kınama yaptı ve ülkeyi darbeci general Halife Hafter’in milislerini desteklemek ve Libyalıları insansız hava araçlarıyla öldürmekle suçladı. Baş Müftü, çatışmanın başından beri Libya halkını desteklediği için Allah’tan Katar’ı iyi bir şekilde ödüllendirmesini istedi. Cumhurbaşkanı, hükümet ve Türkiye halkına da selam verdi ve teşekkür etti. Yetkili, Libya halkının davasına katkılarının, meşru Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile ortak güvenlik işbirliği anlaşması imzalandıktan sonra özellikle önemli olduğunu söyledi. Ayrıca, acıya, düşmanlığa, içsel bir muhalefet ve dışsal çatışmalara yol açarken, anlaşmaya bağlı kalan ve gerekliliklerini yerine getiren Türk cumhurbaşkanına şükranlarını yineledi.

Libya başmüftüsünün işaret ettiği üzere BAE, Suudi Arabistan ve Avrupa ülkeleri Türk parasını ve ekonomisini Türk halkını cumhurbaşkanlığına karşı çevirmek için şiddetli bir ekonomik ve siyasi savaş yürüttüler. Müftüye göre, yine de Türk cumhurbaşkanının ne istediğini bilen bir devlet adamı olarak Türkiye’nin çıkarlarını savundu ve bu nedenle Libya meselesini elinden gelen her şeyle destekledi. El-Ğaryani, Türk cumhurbaşkanının meşru Libya hükümetine kimsenin itiraz edemeyeceği yasal bir meşruiyet verdiği ve bunu Birleşmiş Milletler’e Kabul ettirdiğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.