
Türkiye, Mısır, Katar, Ürdün, Suudi Arabistan, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Endonezya, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına ve bölgedeki insani krize karşı ortak bir bildiriye imza attı. 8 büyük Müslüman ülkenin diplomatik arenada tek ses olması, “birlik” mesajını bir kez daha ön plana çıkardı.

Uzmanlar ve vicdan sahibi herkesin üzerinde birleştiği gibi; İslam ümmeti ihtilaflarını ve ayrılıklarını bir kenara bırakıp ortak bir siyaset ve politika üretebilseydi, İsrail’in bu devasa katliamları gerçekleştirmesi asla mümkün olamazdı.
Geçmişten bugüne yaşanan acı tecrübeler bize tek bir gerçeği haykırıyor: Bölgesel ve küresel emperyalist güçlerin oyunlarını bozmanın tek yolu, İslam dünyasının ortak bir irade ortaya koymasıdır. Eğer bu tarihi krizden dersler çıkarılıp kalıcı bir stratejik birliktelik sağlanamazsa, ne yazık ki masum insanların ve mazlum coğrafyaların daha nice katliamlara ve insanlık dışı tablolara şahit olması kaçınılmaz hale gelecektir.
Bu ortak açıklama, geç kalınmış olsa da gelecekte atılacak adımlar için hayati bir milat niteliğindedir. Artık sözün bittiği, eylemin ve ortak politikanın başlaması gerektiği bir döneme girilmiştir.
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube