islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3808
EURO
34,7196
ALTIN
2.407,07
BIST
10.094,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Peru’da Dağa Kazınmış Dev Kedi Resmi Bulundu

Peru’da Dağa Kazınmış Dev Kedi Resmi Bulundu

Mirat Haber Ajansı

Yüzyıllar önce bir sinekkuşu, bir maymun, bir orkanın jeoglifleriyle (yere yapılan dev resimler) kazınmış güney Peru’nun kumları, şimdi de çöldeki bir yamaçta uzanmış devasa bir kedi şeklini ortaya çıkardı. Kedi Nazca hattının MÖ 200 ve MÖ 100 arasında olduğu biliniyor. Tasarımlar, görülebilecekleri doğal bir bakış açısı sağlayan tepelerden birine ulaşımı kolaylaştırmak için yapılan çalışmalar sırasında ortaya çıktı.

Nazca çizimleri, 1994’ten beri bir Unesco dünya mirası alanı. Yer altındaki karşıt malzemeleri ortaya çıkarmak için kayaların ve toprağın kaldırılmasıyla oluşturulan yüzlerce geometrik ve zoomorfik görüntüden oluşuyorlar. Lima’nın 250 ile 400 km güneyinde yer alıyorlar ve yaklaşık 450 km2 Peru’nun kurak kıyı ovasını kaplıyorlar. Son yıllarda Nazca ve Palpa vadilerinde, hepsi Nazca kültüründen önce gelen 80 ile 100 yeni figür ortaya çıktı. Jaguar, puma ocelot gibi hayvanlar yaygın olsa da Kedi Amerika kıtasında Avrupalı istilası öncesinde yaşamış bir hayvan değil.

ETİKETLER: Peru
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.