islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3800
EURO
34,6785
ALTIN
2.402,78
BIST
10.051,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Almanya’daki aşırı sağ suçlar rekor seviyeye ulaştı

Almanya İçişleri Bakanı, ülkedeki aşırı sağ suçların rekor seviyeye ulaştığını açıkladı. Aşırı sağ suçlar, tüm siyasi saikli suçların yarısından fazlasını oluşturuyordu ve polisin 2001’de veri toplamaya başlamasından bu yana 20 yıl içinde en yüksek seviyeye ulaştı.

Almanya’daki aşırı sağ suçlar rekor seviyeye ulaştı

Almanya İçişleri Bakanı, ülkedeki aşırı sağ suçların rekor seviyeye ulaştığını açıkladı. Aşırı sağ suçlar, tüm siyasi saikli suçların yarısından fazlasını oluşturuyordu ve polisin 2001’de veri toplamaya başlamasından bu yana 20 yıl içinde en yüksek seviyeye ulaştı.

Mirat Haber Ajansı

Almanya İçişleri Bakanı, ülkedeki aşırı sağ suçların rekor seviyeye ulaştığını açıkladı. Aşırı sağ suçlar, tüm siyasi saikli suçların yarısından fazlasını oluşturuyordu ve polisin 2001’de veri toplamaya başlamasından bu yana 20 yıl içinde en yüksek seviyeye ulaştı. Horst Seehofer, siyasi saikli suçun göçmenleri ve mültecileri hedef alan gruplarda büyüyen bir sorun olduğunu ifade etti. Nazi sembollerini sergileyen, Yahudi karşıtı saldırılar düzenleyen ve Asya halkını hedef alan siyah Almanlar. Seehofer, İslamcı suçun önceki yıllara göre daha yüksek olduğunu belirtti. Geçen yıl mülteci krizi nedeniyle sayıların arttığı 2016 yılına kıyasla 49 saldırı daha gerçekleşti. Seehofer, ırkçı suçların büyük çoğunluğunun bu grup içindeki kişiler tarafından işlendiğinden dolayı, aşırı sağcılığın ülkemizde güvenlik için en büyük tehdit olduğunu söyledi. Ayrıca sağcı şiddetin Almanya’da bir “kan izi” bıraktığını söyledi.

Geçen yılın Şubat ayında silahlı saldırgan Tobias Rathjen, Hanau’daki bir nargile barında, Alman olmayanların veya Alman kökenli olmayanların uğrak yeri olduğu bilinen dokuz kişiyi vurdu, annesini evde öldürdü ve sonra kendini vurdu. Ölenler arasında Türkler, bir Boşnak, bir Bulgar, bir Rumen vatandaşı ve bir hamile kadın vardı. Rathjen, birçok Ortadoğu ülkesinin tasfiye edilmesi çağrısında bulunduğu 24 sayfalık bir manifesto yükledi. Almanya’da Suriyeli mültecilere yönelik kundaklama saldırısı da dahil olmak üzere başka saldırılar da oldu. Hayatta kalan adam, aşırı sağ yabancı düşmanı nedenini dikkate almadığı için Alman polisine şikayette bulundu. Pazartesi akşamı, önde gelen Almanlara gönderilen ölüm tehditlerini içeren 100’den fazla yabancı karşıtı mektubun arkasında olduğu sanılan 53 yaşındaki bir adam Berlin’de tutuklandı. Sanıklar, aralarında sekiz Türk, bir Yunan göçmen ve bir kadın polis memurunun da yer aldığı ırksal amaçlı saldırılarda on kişiyi öldüren neo-Nazi terör hücresi National Socialist Underground ile ilgili olarak NSU 2.0 ile mektuplarını imzaladı. Daha önce sağcı ideoloji tarafından motive edilen suçlar da dahil olmak üzere suçlardan hüküm giymişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.