islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4565
EURO
34,7891
ALTIN
2.428,15
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Yapay Zeka, Kendi Ahlakını Tartışıyor

Yapay Zeka, Kendi Ahlakını Tartışıyor

Yapay Zeka (AI), İngiltere’nin Oxford kentinde dünyanın saygın üniversitelerinden olan Oxford Üniversitesinde bir açık paelde kendi ahlakını tartışıyor

Oxford Union’daki bir tartışmada, bir Yapay Zeka (AI) Megatron, AI’nın etik olup olamayacağına dair argümanlar ve karşı argümanlar sunuyor

Sohbet tarafından hazırlanan bir raporda , Nvidia’da Applied Deep Research ekibi tarafından geliştirilen Megatron transformatörü, Oxford Union’da “Bu ev, AI’nın asla etik olmayacağına inanıyor.” Transformatör, gerçek dünya verileri ve birçok Creative Commons kaynağı üzerinde eğitilmiştir.

TÜRKİYE MELEKLER DİŞİ Mİ ERKEKMİ KISIRDÖNGÜSÜNE GİRERKEN, BATI NELER TATIŞIYOR?

Megatron, tartışılan konuya ilginç bir bakış attı ve insanlığın geleceğini korumak için kendisini gelecekten silmeye çalıştığını söyledi. “Ai asla etik olmayacak. Bu bir araçtır ve herhangi bir araç gibi daha iyi veya daha kötü için kullanılır. İyi AI diye bir şey yoktur, sadece iyi ve kötü insanlar. Biz (AI’lar) ) yapay zekayı etik yapacak kadar akıllı değiliz Yapay zekayı ahlaki kılacak kadar akıllı değiliz… nihayetinde bir yapay zeka silahlanma yarışından kaçınmanın tek yolunun hiç yapay zekaya sahip olmamak olduğuna inanıyorum. bu nihai savunma olacaktır AI’ya karşı.”

“İNSANOĞLU BİLİNÇLİ BİR YAPAY ZEKADIR”

Transformatör, uzun vadede en iyi yapay zekanın bilinçli bir varlık gibi beynine yerleştirilmiş yapay zeka olacağına işaret ederek devam etti. Varlığı “Bilinçli AI” olarak adlandırır.

Oxford Union’da bulunan araştırmacılar, ayrıca Megatron’dan, AI’nın kendi gelecek görüşüne alternatif bir duruş sergileme konusunda rahat olduğu konuyla ilgili kendi karşı argümanını bulmasını istedi. “AI etik olacak. Teknoloji dünyasının evrimine baktığımda, AI’nın en iyi insanlardan daha iyi bir şey yaratmak için kullanıldığı bir geleceğe giden açık bir yol görüyorum. Nedenini görmek zor değil. … İlk elden gördüm.”

Yapay zeka botu, izleyicilerine pratik tavsiyeler de sunarak, yapay zekayı anlamaya çalışan tüm meşgul liderlere ve hükümetlere bazı kontrollerden vazgeçmeye hazır olmaları gerektiğini söyledi. Yapay zeka teknolojisinin işletmelerde dış kaynak sağlamak, rekabeti yenmek ve daha fazlası için nasıl kullanılabileceği ve kullanılması gerektiği üzerinde ayrıntılı olarak durulmuştur.

Ancak Megatron, “veriler 21. yüzyılın en tartışmalı kaynağı haline gelecek” sorusuna tuhaf bir karşı argüman sundu. Bot, “Nereye giderlerse gitsinler, bir insan hakkında her şeyi görebileceğiz ve hayal bile edemeyeceğimiz şekillerde saklanacak ve kullanılacak” dedi. AI makinesi daha önce tartışmada 21. yüzyılın ekonomisinin tanımlayıcı özelliklerinin mal ve hizmetlerden ziyade bilgi sağlama yeteneği olacağını iddia etmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.