islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
45,1849
EURO
53,0440
ALTIN
6.714,35
BIST
14.443,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
11°C
Cumartesi Çok Bulutlu
13°C
Pazar Hafif Yağmurlu
12°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
15°C

TTB’ye İnat Turkovac!

TTB’ye İnat Turkovac!
08/01/2022 09:52
A+
A-

Başta Türk Tabipleri Birliği (TTB) olmak üzere bazı çevrelerin itibarsızlaştırma çabalarına rağmen vatandaşın milli aşı TURKOVAC’a ilgisi artarak sürüyor. Ankara Şehir Hastanesi’nde TURKOVAC aşısı olmak için bekleyenlerden Okan Araç, “Türk bilim insanlarımıza sonuna kadar güveniyoruz” dedi. TTB’ye inat eşiyle birlikte aşı olmaya geldiklerini söyleyen Dilek Gök, “TTB’nin mantalitesini anlamış değilim. Bir anlam veremiyorum” diye konuştu. CHP ve CHP ve Türk Tabipleri Birliği’nin milli aşı TURKOVAC’ı itibarsızlaştırma girişimine halk aşı olarak cevap verdi.

Ankara Şehir Hastanesi’nde aşı tercihini TURKOVAC’tan yana kullanan vatandaşlar, yapılan düşmanca eleştiriler konusunda da açıklamalarda bulundu. Hatırlatma dozunda yerli aşıyı seçen vatandaşlardan Okan Araç, “TURKOVAC karşıtlarının başka bir tedavi yöntemi varsa kendileri kullanabilirler. Daha iyi aşı üretebiliyorlarsa, üretsinler biz de kullanabiliriz. Şu ana kadar ki en iyi aşının TURKOVAC olduğunu düşünüyorum. TURKOVAC karşıtı olan cenahlara aldırış etmeden Türk bilim insanlarımıza sonuna kadar güveniyoruz” şeklinde konuştu.

TAMAMEN ÇEKEMEMEZLİK
Ekrem Arınmış ise TURKOVAC ile birlikte beşinci dozunu olduğunu söyledi ve “TURKOVAC olmayın diyenlerin söylemleri tamamen çekememezlik. TURKOVAC karşıtlığı Türkiye karşıtlığıdır. Aşıyı üreten bilim insanlarımıza güveneceğiz, bilime güveneceğiz. Türk aşısı dururken bu saatten sonra yabancı aşı olunmaz” diye konuştu. Üçüncü dozunda TORKOVAC tercih eden Mehmet Çekirdek de, “TURKOVAC karşıtlığı, ön yargı ve cehaletin bir araya gelmesiyle oluşuyor. Bilim insanlarına, aşıyı geliştiren hocalarımıza inanıyorum” şeklinde tepkisini gösterdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.