islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4349
EURO
34,7993
ALTIN
2.432,75
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Aaron Bushnell, Varını Yoğunu Filistinli Çocuklara Bağışladı

Aaron Bushnell, Varını Yoğunu Filistinli Çocuklara Bağışladı
1 Mart 2024 10:37
A+
A-

“ABD’li Asker Aaron Bushnell, Varını Yoğunu Filistinli Çocuklara Bağışladı: Soykırıma Karşı Onurlu Bir Duruş”

 Mirasının Filistin’e Aktarılma Süreci Detaylarıyla Ortaya Çıktı:

ABD ordusunda görev almış ve hayatını Filistin’e duyduğu duyarlılıkla kaybeden Aaron Bushnell‘in mirası, detaylı bir planlama sonucunda Filistinli çocuklara aktarıldı. Gazeteci Lawrence, Bushnell’in vasiyetini Filistinli Çocuklara Yardım Fonu’na bıraktığını ve bu sürecin titizlikle planlandığını belirtti. Bushnell, hayatını kaybetmeden önce bir vasiyetname hazırlayarak, birikimlerinin Filistinli çocuklara yardım olarak kullanılmasını istedi.

Adalet Duygusu Güçlüydü: Levi Pierpont’un Anlatımı:

Aaron Bushnell’in yakın arkadaşı Levi Pierpont, Bushnell’in güçlü bir adalet duygusuna sahip olduğunu vurguladı. Orduda birlikte görev yapmaları, zamanla savaşlara bakışlarını değiştirdi. Pierpont, sosyal medyada ABD’deki sosyal adalet hareketlerinin etkisi altında olduklarını belirtti. Adalet arayışı, Bushnell’in Filistinli çocuklara olan duyarlılığını besledi. Ve bu duygusu mirasının Filistin’e bağışlanmasında etkili oldu.

Gazilerden Anlamlı Bir Protesto: Üniformalarını Ateşe Verdiler:

Bushnell‘in fedakarlığı sonrasında ülkede geniş çaplı protestolar ve anma etkinlikleri düzenlenirken, ABD ordusunda görev almış diğer gaziler de dikkat çekici bir eyleme imza attı. Filistin için kendini feda eden Bushnell‘i anmak amacıyla üniformalarını ateşe veren gaziler, “Aaron Bushnell‘i unutma, o yalnız değil” diyerek ABD aleyhinde sloganlar attı. Bu olay, Bushnell‘in duruşunun ordudaki diğer bireyler üzerinde nasıl bir etki bıraktığını gösterdi.

 Sosyal Medya Hareketi ve Bushnell’in Mirası:

Levi Pierpont’un açıklamaları, Bushnell‘in sosyal medya üzerinden ABD’deki sosyal adalet hareketleriyle etkileşimde bulunduğunu ortaya koyuyor. Bu etkileşim, Bushnell‘in adalet duygusunu güçlendirdi. Ve sonuç olarak Filistinli çocuklara yardım için mirasını bağışlama kararı aldı. Sosyal medyanın, bireyler arasında duyarlılık oluşturma ve toplumsal konulara duyarlılık kazandırma konusundaki rolü bir kez daha görünür hale geldi.

Filistin İle Dayanışma: ABD Ordusundan Güçlü Bir Mesaj:

ABD ordusundan gelen bu anlamlı eylem, Bushnell’in Filistin ile dayanışmasını simgeliyor. Gazilerin üniformalarını ateşe vererek sergiledikleri protesto, sadece bir bireyin değil, bir topluluğun da duyarlılığını yansıtıyor. Bu olay, sadece askeri bir durumdan çok, insanlık ve adalet duygusuyla ilgili bir mesajı temsil ediyor.

HABER YORUM

Siyonist İsrail’in Washington Büyükelçiliği önünde ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell’in, Gazze’deki soykırıma itiraz için kendini yakarak öldürmesi, dünya gündeminde birinci sırada yer almaya devam ediyor.

Bushnell kendini yakmadan saatler önce Facebook hesabından şu paylaşımı yaptığı da ortaya çıktı:

“Birçoğumuz kendimize şu soruyu sorarız: ‘Kölelik sırasında hayatta olsaydım ne yapardım? Ya da Jim Crow Güneyinde? Ya da apartheid zamanında? Eğer ülkem soykırım yapıyor olsaydı ne yapardım?’ Cevap şu ki, şu anda bunu yapıyorsunuz.”

Siyonist katil İsrail’in Filistin topraklarında giriştiği soykırıma, Bushnell’in kendini yakarak tepki göstermesi ve ardında varını yoğunu Filistinli çocuklara bağışlaması, neresinden bakılırsa bakılsın erdemli bir davranıştır. Biz biliyoruz ki, Bushnell gibi düşünen ve Gazze’de ki çocukların ölümüne yüreği yanan milyarlarca insan var. Bu insanlar, soykırıma karşı bir şekilde tepkilerini ortaya koyuyorlar. Kimisi sessizce yürüyüşler düzenliyor, kimisi yazıp çiziyor, kimisi de İsrail ürünlerini boykot etmeye çalışıyor. Bütün bu insanların tek bir dileği ve umudu var. O da Filistin’de zulmün son bulması…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

ETİKETLER: Aaron Bushnell, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.