islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4794
EURO
34,5707
ALTIN
2.478,66
BIST
9.568,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

ABD: “BAE Libya’daki Rus Wagner paralı askerlerini finanse ediyor”

ABD: “BAE Libya’daki Rus Wagner paralı askerlerini finanse ediyor”
Mirat Haber Ajansı

ABD Savunma Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Libya’da faaliyet gösteren Rus Wagner paralı askerlerini finanse ettiğini raporlarında bildirdi. Pentagon raporu, Washington’un Körfez Devleti ile ilişkileri üzerinde ciddi bir etkiye sahip olabilir. Bu doğrudan bir kınama olmasa da, Birleşik Arap Emirlikleri Savunma Bakanlığı’nın Rus şirketinin Libya’daki operasyonlarını finanse etme ve etkinleştirmedeki rolüne ilişkin bu tür ilk resmi değerlendirme. Wagner grubunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in müttefiki Yevgeny Prigozhin tarafından yönetildiği ve işletildiği bildiriliyor. Ukrayna, Suriye, Sudan ve Orta Afrika Cumhuriyeti gibi ülkelerde dünyanın dört bir yanında yer almıştır.

Libya’da, Wagner paralı askerleri, uluslararası kabul görmüş Trablus merkezli hükümete karşı darbeci general Halife Hafter’a yardım ediyor. BM tarafından toplanan, toplu infazlar ve toplu mezarlar, Trablus’ta sivil konutları bombalamak, yaz aylarında Hafter güçleriyle geri çekilirken sivil alanlara kara mayını döşemek de dâhil olmak üzere sivillere yönelik çeşitli zulümlerden sorumlu olduklarına dair kanıtlar var. Analistler, Pentagon’un BAE’nin Libya’daki rolünü muhtemelen mevcut yönetimin Abu Dabi ile olan ilişkisi nedeniyle tartışmaya daha yeni başladığını düşünüyor. Trump yönetimi BAE’yi destekliyor. Donald Trump çıkarken, manevra yapmak için daha fazla alanı bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.