islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5767
EURO
34,9899
ALTIN
2.462,54
BIST
9.892,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ABD: Ruslar Libya’ya Uçak ve Mühimmat Yolluyor

ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM) Rusya’yı Afrika’da bir yerleşim kazanmak için Libya’ya giderek daha saldırgan silahlar ve savaşçılar sağlamakla suçladı. 24 Temmuz’da Rusya’ya karşı yapılan son suçlama, Libya’nın rakip kamplarının stratejik merkezi kıyı kenti Sirte’de potansiyel kanlı bir savaşta karşı karşıya gelmesi bağlamında ortaya çıkıyor. Pentagon, Rusya’nın Vagner grubuna malzeme ve ekipman sağlamaya devam ettiğini gösteren fotoğraflar yayınladı.

ABD: Ruslar Libya’ya Uçak ve Mühimmat Yolluyor

Mirat Haber Ajansı

ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM) Rusya’yı Afrika’da bir yerleşim kazanmak için Libya’ya giderek daha saldırgan silahlar ve savaşçılar sağlamakla suçladı. 24 Temmuz’da Rusya’ya karşı yapılan son suçlama, Libya’nın rakip kamplarının stratejik merkezi kıyı kenti Sirte’de potansiyel kanlı bir savaşta karşı karşıya gelmesi bağlamında ortaya çıkıyor. Pentagon, Rusya’nın Vagner grubuna malzeme ve ekipman sağlamaya devam ettiğini gösteren fotoğraflar yayınladı. Vagner, darbeci general Hafter için savaşan ancak Kremlin ile bağlantılı bir Rus özel askeri şirketi. AFRICOM raporu, Rus askeri kargo uçaklarının Vagner paralı askerlerine ve işbirlikçi güçlere hava savunma ekipmanı, kamyonlar, zırhlı araçlar ve savaş uçakları sağladığını söyledi. Ekipmanın tipi ve hacmi, sürekli saldırı yeteneklerine yönelik bir niyet göstermekte. Rus tarafının bugüne kadar iddia ettiği gibi de insani bir yardım değil. ABD ordusu daha önce Moskova’yı Libya’ya savaş jetleri vermekle suçlamıştı. Bu ayın başlarında Pentagon, Vagner Grubu’nun başkent Tripoli’de ve çevresinde mayın döşediğini ve emprovize patlayıcı cihazlar yaptığını söyledi. AFRICOM, Rusya’nın Vagner grubunu Akdeniz’de uzun vadeli bir varlık kurmak için Libya’daki vekalet savaşında kullandığını savunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.