islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5940
EURO
34,8052
ALTIN
2.497,31
BIST
9.438,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

ABD Kongresi Filistin Yardımına Karar Verdi

ABD Kongresi Filistin Yardımına Karar Verdi

Mirat Haber Ajansı

ABD Kongresi’ndeki bir alt komisyon Trump yönetiminin Filistinlilere yardımın askıya alınmasına yönelik kararını geri çevirecek bir tedbiri onayladı. Yasa geçtiği takdirde, Batı Şeria ve Gazze’de çalışan sivil toplum kuruluşlarına milyonlarca dolarlık yardım yeniden başlayacak. Bu yıl 1 Ekim’de başlayan 2021 mali yılında yasa geçerse Filistinlilere 255 milyon dolar yardım aktarılacak. Filistinli yetkililer Trump tarafından önerilen bir barış planını reddettikten sonra yardım Trump yönetimi tarafından kesilmişti.

Değişiklik, komitenin başkanı olan Yahudi asıllı New York’lu Demokrat temsilciler meclisi üyesi Nita Lowey tarafından yapıldı. Milletvekili, Capitol Hill’deki en etkili Yahudi üyelerden biri olarak görülüyor. Tasarının işaretlenmesi sırasında Lowey, yardımların Filistin hükümetine değil de bölgede çalışan sivil toplum kuruluşları aracılığıyla doğrudan Filistin halkına ulaştırılacağından yardımın ABD yönetimi tarafından siyasallaştırılmayacağını söyledi. Yetkili, değişikliğin etkili bir şekilde Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Filistin topraklarına yardımı askıya alma yetkisini etkili bir şekilde ortadan kaldıracağını söyledi. Lowey’in önerdiği değişiklik komiteden kuvvetli bir çoğunlukla geçti. Tasarı önümüzdeki haftalarda onaylanmak üzere Meclise taşınacak ve imza için cumhurbaşkanına gidebilmesi için bir Senato versiyonuyla birleştirilmesi gerekiyor. Yardımlar insani konularda olmasına rağmen genelde belirli dernekler ve kişiler vasıtasıyla dağıtıldığından zaman zaman bunlar Amerika’nın ve İsrail’in toplum üzerinde etkisini de güçlendirebiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.