islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5304
EURO
34,9073
ALTIN
2.444,05
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

ABD NEWARK’TA İMAMA SALDIRI: HASAN ŞERİF ŞEHİT!

ABD NEWARK’TA İMAMA SALDIRI: HASAN ŞERİF ŞEHİT!
4 Ocak 2024 12:21
A+
A-

ABD’nin Newark Kentinde Mescit İmamına Yönelik Şiddet: Hasan Şerif Şehit Düştü!

ABD‘nin Newark kentindeki Muhammed Mescidinde meydana gelen üzücü olayda, mescidin imamı Hasan Şerif, mescid önünde kimliği belirsiz bir saldırgan tarafından silahlı saldırıya uğrayarak şehit oldu.

Sabah saatlerinde gerçekleşen saldırı sonucunda ağır yaralanan Hasan Şerif, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Polis yetkilileri, imamın saldırıda birden fazla kez vurulduğunu belirtti.

Olayın ardından polis, saldırganın kimliğini belirlemek ve adalete teslim etmek için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Mescid çevresinde ise güvenlik önlemleri artırıldı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi’nin New Jersey şubesi, saldırıyla ilgili bilgi sahibi olanları polisle iletişime geçmeye çağırdı. Ayrıca, saldırganın yakalanmasına yardımcı olacak bilgileri sağlayanlara 25 bin dolar ödül verileceği açıklandı.

Bu üzücü olay, siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik saldırılarının başladığı Ekim ayından bu yana Müslümanlara yönelik artan tehdit, şiddet ve nefret söylemleriyle dikkat çekiyor. Şehit imam Hasan Şerif’in ailesine ve Müslüman topluluğa başsağlığı dilerken, olayın aydınlatılması için devam eden soruşturmaya tüm toplumun destek olması bekleniyor.

HABER YORUM

Mirat Haber olarak, Mescid önünde saldırıya uğrayarak şehit olan İmam Hasan Şerif’e Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve cemaatine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Haberimizde de yer verdiğimiz gibi, özellikle Siyonist İsrail’in Gazze’ye uyguladığı soykırımı fırsat bilen ne kadar İslam düşmanı varsa, piyasa da cirit atmaya başladı.

Batı olarak siz, Kur’an-ı kerim yakmayı ve Müslümanlara saldırmayı, alakasız bir şekilde  özgürlük olarak tanımlarsanız, gün sonunda İslam düşmanları ortaya çıkar ve aynı bu olayda olduğu gibi Müslüman kanaat önderlerini katletmeye başlar.

Batı olarak siz, bütün dünyanın gözleri önünde cereyan eden soykırımı desteklerseniz, insanlıktan nasibinizi almamış bir şekilde pisliğin içinde debelenir durursunuz.

Siz, insan hakları kılıfı altında zulüm yapmayı kendinizde hak olarak görürseniz, gün gelir o zulüm bumerang misali sizi bulur.

Özellikle 11 Eylül olaylarından sonra bütün dünyada  bilinçli bir şekilde hortlattığınız “İslam korkusu” öyle bir geri tepti ki, şu anda insanlar İslam’ı araştırarak Müslüman oluyorlar.  Gazze’de yaşananlardan sonra Batı ülkelerinde Kur’an-ı Kerim meali satışlarının tavan yapması ve Kur’an-ı okuyan insanların Müslüman olması, bunun sadece küçük bir örneği…

Sivrisineği dahi, hidayete erme noktasında örnek veren yüce rabbimize sonsuz hamd-i Senalar olsun:

“Şüphesiz Allah, bir sivrisineği de, ondan üstün olanı da, (herhangi bir şeyi) örnek vermekten çekinmez. Böylece iman edenler, kuşkusuz bunun Rablerinden gelen bir gerçek olduğunu bilirler. İnkar edenler ise, “Allah, bu örnekle neyi amaçlamış?” derler. (Oysa Allah,) Bununla birçoğunu saptırır, birçoğunu da hidayete erdirir. Ancak O, fasıklardan başkasını saptırmaz.” (Bakara 26)

MİRATHABER.COM- YOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.