islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

ABD SENATOSU’NDA ANTONY BLİNKEN’E KANLI ELLERLE PROTESTO

ABD SENATOSU’NDA ANTONY BLİNKEN’E KANLI ELLERLE PROTESTO
1 Kasım 2023 10:20
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Senato’da ilginç bir şekilde protesto edildi.

İsrail ve Ukrayna‘ya yardımları da kapsayan 106 milyar dolarlık yardım paketi talebi için yapılan toplantıda, İsrail‘in Gazze saldırıları nedeniyle bazı göstericiler, Blinken’ın arkasındaki sıralarda ‘kana bulanmış elleri’ sembolize eden kırmızıya boyadıkları ellerini havaya kaldırarak sessiz bir şekilde ABD’yi ve İsrail’i protesto ettiler.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın komite önünde ifade verirken gerçekleşen bu protesto, Antony Blinken’a soğuk duş etkisi yaptı.

Gazze saldırılarına karşı olan protestocular, Blinken’ın konuşmasını değişik sloganlar atarak kesti. Kongre polisi, göstericilere müdahale ederek salondan çıkarırken, 12 kişi gözaltına alındı.

HABER YORUM

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a karşı senatoda gerçekleştirilen bu eylem ve dünyadan yükselen protesto sesleri, dünyaya yepyeni bir pencere açacağa benziyor.

Din savaşı yapıyoruz diye insanları galeyana getirip yaptıkları soykırıma kılıf uydurmaya çalışan İsrail ve Batı, bu sefer amacına ulaşamayacak gibi görünüyor. Bir asır önce dünya savaşı çıkartarak dünyayı parselleyen Batı Medeniyeti(!) bu sefer duvara toslayacağının sinyallerini vermeye başladı. Zira kara harekatını başlatan İsrail, bölgeden gelen haberlere göre büyük kayıplar vermeye başladı ve İsrail vatandaşları bu konuda Netenyahu’ya ateş püskürüyorlar.

Dünya üzerinde bulunan petrol rezervlerine konmak amacıyla bir asır önce oynanan oyun, bugün de Doğu Akdeniz’de bulunan doğalgaz rezervlerine konmak ve Müslümanları sömürmek amacıyla tekrar oynanıyor.

Bir taşla iki kuş vurmak isteyen İsrail ve Batı’nın, oynadığı bu tehlikeli oyunun iki ayağı var.

1-Filistinlileri yok ederek “Vaad edilmiş topraklar” hedefinde büyük bir adım atmak

2-DoğuAkdeniz’de bulunan doğalgaz rezervlerine çökmek..

Ancak İsrail ve Batı’nın hesap edemediği bir gerçek var ki, o da “Tuzakları boşa çıkartan” yüce rabbimizin varlığıdır.

7 Ekim’den bu yana, her ne kadar devlet yönetiminde bulunan yöneticiler kanlı katile destek verse de, dünyanın dört bir yanında Filistin’e destek gösterileri çığ gibi büyüyor. Her şeye rağmen dimdik ayakta durmaya çalışan Filistin halkını gören batı insanı ise bu haklı direnişin arkasında ki büyük inancı merak ederek Kur’an-ı Kerim’i okumaya ve incelemeye yöneliyor.

Bizler, İsrail’in ve Batı’nın Müslümanlara açmış olduğu bu savaş karşısında, şehit olan insanları ve yaralanan çocukları gördükçe yüreğimiz daraldı…

Ama unutmayalım ki yüce rabbimiz bizlere, yüce kitabında şöyle sesleniyor.

İNŞİRAH SURESİ

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın ismiyle.
1- Senin için bağrını açmadık mı?
2- İndirmedik mi senden o yükünü?
3- O sırtında gıcırdamakta olan (ve bu şekilde sana eziyet veren) yükünü?
4- Senin şanını yüceltmedik mi?
5- Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var.
6- Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var!
7- O halde boş kaldığında yine kalk yorul!
8- Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O’na doğrul!

MİRATHABER.COM

 

ETİKETLER: Manşet