islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3151
EURO
35,1407
ALTIN
2.294,85
BIST
9.069,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Beyrut Liman Patlamasının Nedeni Araştırılıyor

Beyrut Liman Patlamasının Nedeni Araştırılıyor

Mirat Haber Ajansı

Beyrut limanındaki büyük patlama, kenti sallamış ve şehrin limanının çoğunu dümdüz etmişti. Patlama başkentteki binalara zarar vermiş, gökyüzüne dev bir mantar bulutu oluşturmuştu. Yetkililer, yüzlerce kişinin öldüğünü ve binlerce kişinin yaralandığını, cesetlerin molozlara gömüldüğünü itiraf etmişlerdi. Almanya’nın yerbilimleri enstitüsü GFZ’ye göre patlama 3,5 büyüklüğünde bir deprem oluşturmuş, Akdeniz’de 200 kilometreden ötedeki Kıbrıs adasına kadar hissedilmişti. Uzmanlar patlamanın hem nedenini hem de neden bu kadar büyük etki oluşturduğunu inceliyorlar. Patlama sadece kenti harab etmekle kalmadı, istifalarla ülkenin hükümetini ve siyasi sistemini de havaya uçurdu. Şimdi patlama konusunda uluslararası uzmanların, hatta FBI’ın desteği aranmakta.

Ani yıkım, hem koronavirüs salgını hem de ekonomik krizle zaten mücadele eden bu ülkeyi ezdi. Gün boyunca Lübnan’ın çevresinden gelen ambulanslar yaralıları götürmüş. Hastaneler hızlı bir şekilde kapasitenin ötesine geçerek kan bağışına devam edilmesini istiyor ve jeneratörler sık sık kesilen elektriklerin yerine geçiyor. Ordu helikopterleri bile Beyrut limanında çıkan savaş yangınlarına yardım etmişti. Patlamanın nedeni hala kesin olarak saptanmadı ancak yangının limandaki patlayıcı ve yanıcı maddelerden oluşan depodan çıktığı tek bilinen. Lübnan Genel Güvenlik şefi Abbas İbrahim, bir süre önce bir gemiden el konulan ve limanda depolanan çok patlayıcı maddelerden kaynaklanmış olabileceğini ortaya koymuştu. Yerel medya malzemenin aslında bir suni gübre olan sodyum nitrat olduğunu belgelemişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.