islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4391
EURO
34,7934
ALTIN
2.433,17
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

ABD-Teksas Sınır Güvenliği Krizi Devam Ediyor

ABD-Teksas Sınır Güvenliği Krizi Devam Ediyor
30 Ocak 2024 09:48
A+
A-

ABD-Teksas Sınır Güvenliği Krizi: Yüksek Mahkeme Kararına Rağmen Gerginlik Artıyor

 

ABD Yüksek Mahkemesi iptal kararı çıkardı. Buna rağmen Teksas Valisi Greg Abbot, Meksika sınırına dikenli tel çekmeye devam edeceğini açıkladı. Bu durum ABD hükümeti ile Teksas eyaleti arasında gerginliğe sebep oldu. Bunun yanı sıra sınır güvenliği konusunda da ciddi bir yetki anlaşmazlığına yol açtı. Teksas Ulusal Muhafızları, Eagle Pass kentindeki sınır bölgesinde federal ordu birliklerinin girişine izin vermeden nöbet tutarken, İç Güvenlik Bakanlığı’nın erişim taleplerine rağmen Teksas eyaleti mahkeme kararına uyacağına dair bir adım atmadı. Teksas’ın sınır güvenliğini kendi imkanlarıyla koruma kararlılığı devam ederken, 25 Cumhuriyetçi eyaletin valileri Teksas’ın yanında olduklarını açıkladı. Bu durum ABD yönetimi ile Teksas arasındaki gerginliği daha da artırdı.

Teksas Valisinin Kararı ve Yüksek Mahkeme Kararı Arasındaki Çatışma

ABD Yüksek Mahkemesi iptal kararı çıkardı. Buna rağmen Teksas Valisi Greg Abbot, Meksika sınırına dikenli tel çekmeye devam edeceğini açıkladı. Bu karar, ABD hükümetiyle Teksas eyaleti arasında sınır güvenliği konusunda ciddi yetki anlaşmazlığına yol açtı. Eagle Pass kentindeki sınır bölgesine konuşlanan Teksas Ulusal Muhafızları, federal ordu birliklerinin girişine izin vermedi. Ve bölgede nöbet tutmaya devam etti.

Teksas Ulusal Muhafızlarının Sınırda Nöbeti

Teksas Ulusal Muhafızları, ABD ordusunun bir parçası olmasına rağmen, doğrudan Teksas Valisi’nin emirlerine uyuyor. Eagle Pass’taki Shelby Park bölgesinde, Rio Grande nehrinden düzensiz göçmenlerin geçme ihtimaline karşı tetikte bekleyen muhafızlar, federal ordu birliklerine bölgeye giriş izni vermedi. İç Güvenlik Bakanlığı defalarca erişim talep etti. Fakat Teksas eyaleti kesinlikle mahkeme kararına uyacağına dair bir adım atmadı.

Teksas’ın Kararlı Duruşu ve ABD Yönetiminin Tepkisi

Teksaslı yetkililer, sınır güvenliğini kendi imkanlarıyla koruma kararından geri adım atmadı. Washington yönetiminin bu sınır yetki anlaşmazlığını çözme konusundaki bir sonraki adımı merak konusu oldu. Teksas Ulusal Muhafızları, ABD Yüksek Mahkemesi’nin dikenli tellerin kaldırılması kararına rağmen, ABD sınır devriyesinin işini yapmasına izin vermedi. Bunun yanı sıra dikenli telleri yerleştirmeye devam etti. 25 Cumhuriyetçi eyaletin valileri de tamamıyla Teksas’ın yanında olduklarını ortak bir bildiriyle açıkladı.

HABER YORUM

ABD hükümeti ile Texas arasındaki gerginlik, sadece sınıra çekilecek telden dolayı olmasa gerekir diye düşünüyoruz. Bu olay, daha önce yaşanan büyük krizlerin, sınır telleri bahane edilerek ortaya çıkmasından başka bir şey değildir.

Dünyanın Jandarmalığına soyunan ABD’nin, Vietnam’dan Kore’ye, Suriye’den Irak’a ve şimdi de Filistin’de yaptığı katliamlar, onun zulmünü ve vahşetini ortaya koymaktadır. ABD’de yaşanacak bir iç karışıklık, onun sonunu getirecektir. Bu kısa vadede olmasa bile ABD için kaçınılmaz bir durumdur.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

ETİKETLER: ABD, Greg Abbot, Manşet, TEXAS