islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2646
EURO
36,9489
ALTIN
3.031,32
BIST
8.749,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

ABD Temsilciler Meclisi, UCM’ye Yaptırım Öngören Tasarıyı Kabul Etti

ABD Temsilciler Meclisi, UCM’ye Yaptırım Öngören Tasarıyı Kabul Etti
7 Haziran 2024 15:15
A+
A-

ABD Temsilciler Meclisi, UCM’ye Yaptırım Öngören Tasarıyı Kabul Etti.

BM: UCM Çalışanları Dahil Tüm Uluslararası Memurlara Yönelik Tehdit ve Tacizlere Karşıyız

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, ABD Temsilciler Meclisi’nin Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) yaptırım öngören bir tasarıyı kabul etmesine ilişkin, “UCM çalışanları dahil tüm uluslararası memurlara yönelik tehdit ve tacizlere karşıyız.” dedi. Dujarric, bu açıklamayı günlük basın toplantısında yaptı.

ABD Temsilciler Meclisi’nin Kararı

ABD Temsilciler Meclisi, 4 Haziran’da yaptığı oylamada 155 hayır oyuna karşılık 247 evet oyuyla UCM’ye yaptırım uygulanmasını öngören bir tasarıyı kabul etti. Bu tasarı, Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nde onaylandı. Şimdi Demokratların çoğunluğu elinde tuttuğu Senato’ya gönderilecek. Tasarının yasalaşması için hem Senato’da kabul edilmesi hem de ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanması gerekiyor.

BM’nin Tepkisi

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Dujarric, UCM Başsavcısının İsrailli liderler hakkında yakalama kararı başvurusunda bulunmasına karşı ABD Temsilciler Meclisi’nin bu tasarıyı kabul ettiğini belirtti. Dujarric, “Yorum ve analizi sizin gibi gazeteciler ve uzmanlara bırakmak durumundayım.” dedi. Yasal süreci devam eden tasarılar hakkında yorum yapamayacağını söyleyen Dujarric, “Ancak, geçmişte de çok açık bir şekilde dile getirdiğimiz üzere UCM çalışanları dahil tüm uluslararası memurlara yönelik tehdit ve tacizlere karşıyız.” diye konuştu.

UCM Başsavcısının Kararı

UCM Başsavcısı Kerim Han, 20 Mayıs’ta, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında “yakalama kararı” başvurusunda bulunduğunu bildirmişti. Bu karar, uluslararası hukuk ve adaletin korunması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Ancak, ABD’nin bu karara tepki olarak UCM’ye yaptırım uygulamayı öngören bir tasarıyı kabul etmesi, uluslararası camiada geniş yankı uyandırdı.

Uluslararası Tepkiler ve Beklentiler

ABD’nin UCM‘ye yönelik yaptırım tasarısı, uluslararası toplumda geniş yankı uyandırdı. Birçok ülke ve insan hakları örgütü, ABD’nin bu adımını eleştirdi. BM Sözcüsü Dujarric’in açıklamaları da bu eleştirileri destekler nitelikteydi. UCM’nin bağımsızlığı ve uluslararası hukuk normlarına uygun hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Dujarric, UCM çalışanlarına yönelik tehdit ve tacizlerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Sonuç ve Gelecek Adımlar

ABD Temsilciler Meclisi’nin kabul ettiği bu tasarı, uluslararası adalet ve insan hakları konusundaki tartışmaları daha da alevlendirdi. Tasarının Senato’da kabul edilip edilmeyeceği ve Başkan Biden tarafından imzalanıp imzalanmayacağı merak konusu. BM ve diğer uluslararası kuruluşlar, UCM’nin bağımsızlığını koruma ve uluslararası hukukun üstünlüğünü sağlama konusundaki kararlılıklarını sürdürecekler.

Bu gelişmeler, uluslararası adaletin ve insan haklarının korunması için önemli bir dönemeç olarak değerlendiriliyor. UCM’nin bağımsızlığının korunması ve uluslararası hukuk normlarına uygun hareket edilmesi, uluslararası camianın ortak beklentisi olarak öne çıkıyor. İlerleyen günlerde bu konudaki gelişmeleri yakından takip edeceğiz.

HABER YORUM

“Düşmanın da mert olanı…” der atalarımız..

Özelde Filistin, genelde ise Müslümanlar, namert bir düşmanla karşı karşıya bulunuyor…

Bir de buna İslam aleminin duyarsızlığını da eklersek, düşman daha bir namert hale geliyor ve seviyesizlikte zirve  yapıyor…

Dünyada Siyonizm’in borusunu rahat öttürebilmek adına, UCM savcılarını bile tehdit eden bir yapı var karşımızda…

Tehditler ile yetinmeyip, Uluslar arası Ceza Mahkemesine yaptırım uygulayacak bir düşmanla karşı karşıyayız…

Ama şurası bir gerçek ki artık mızrak çuvala sığmıyor…

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana yaptıkları, dünyada büyük bir uyanışa sebep oldu ve dünya halkları ayağa kalktı…

Stadyumlarda açılan Filistin bayrakları, meydanlara toplanan milyonlar, gruplar halinde İslamiyet’i seçen insanlar, Siyonistlerin hiç tahmin edemeyeceği şekilde, olayı bambaşka bir mecraya sürükleyiverdi…

Bu sebeple UCM için alınacak yaptırım kararı önemli olmakla birlikte, hangi hayırlara kapı aralar onu önümüzde ki aylarda göreceğiz inşaallah!

Biz çok iyi biliyor ve inanıyoruz ki, küfür milleti ne yaparsa yapsın, Allah(cc) nurunu tamamlayacak, bu işin sonunda inanmayanlar, hazin bir sonuç ile karşı karşıya kalacaklardır.

“Onlar Allah’ın kitabına bağlı kaldıkları sürece, daima ilâhî yardıma nail olacak ve mutlaka başarı kazanacaklardır!” (Saffat suresi 172)

“Allah, dürüst ve erdemlice bir hayatı tercih ederek kötülük ve günahlardan sakınan kimseleri, üstün gayret ve başarılarından dolayı Mahşer Günü her türlü keder, endişe ve sıkıntıdan kurtaracaktır. Öyle ki, onlara hiçbir kötülük dokunmayacak ve onlar asla üzülmeyeceklerdir.” (Zümer Suresi 61)

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.