islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3921
EURO
34,7978
ALTIN
2.432,62
BIST
10.062,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

İSRAİL’İN İNSANLIK DIŞI TALİMATLARI İFŞA OLDU

İSRAİL’İN İNSANLIK DIŞI TALİMATLARI İFŞA OLDU
21 Aralık 2023 10:26
A+
A-

İsrail Ordusunun Gazze’deki Rehin Katliamı İnsanlık Dışı Protokolü Ortaya Çıkardı.

Gazze’de İsrail ordusunun, beyaz bayrak taşıyan üç İsrailli rehineyi öldürmesi, insanlık dışı talimatları gün yüzüne çıkardı. İsrail askerlerine verilen “Gördüğünüz herkesi vurun” emri, keskin nişancıların rehineleri tanımaksızın infazına yol açtı. Rehinelerin öldürülmesi, angajman kurallarının ihlali olarak kabul edildi, bu trajik olay uluslararası tepkilere neden oldu. İsrail ordusu, skandal talimatlar nedeniyle özür dilerken, bölgedeki gerginlik ve ateşkes baskıları arttı.

 Beyaz Bayraklara Rağmen Acımasız İnfazlar

Gazze‘de, beyaz bayrak sallayan 3 İsrailli rehinenin öldürülmesi, şok edici insanlık dışı talimatları ortaya çıkardı. Keskin nişancılar, Alon Shamriz ve Samar Talalka’yı, beyaz bayrak taşıdıkları sırada hedef alarak infaz etti.

“Gördüğünüz Herkesi Vurun” Talimatı: İsrail Ordusunun Cinayet Politikası

İsrail’in kamu yayıncısı KAN’ın haberine göre, Gazze işgalinden önce İsrail ordusu askerlerine “Gördüğünüz herkesi vurun”. Talimatını verdi. Soruşturma, keskin nişancının beyaz bayrak taşıyan rehineleri tanımadığını, genel bir “savaş alanı” ilanıyla herkese ateş açma yetkisi aldığını ortaya koydu. Üçüncü rehine Yotam Haim ise yaralı olmasına rağmen öldürüldü, bu olayın vahameti ayrıca vurgulandı.

İsrail Ordusunun Skandalı: Özür ve Ateşkes Baskıları

Gazze’deki 3 İsrailli rehinenin katledilmesi, uluslararası alanda infial yarattı. İsrail ordusu, skandal talimatlar nedeniyle özür dilemek zorunda kaldı. Olay, Başbakan Binyamin Netanyahu’ya ateşkes için artan baskıları beraberinde getirerek, bölgedeki gerginliği tırmandırdı.

HABER YORUM

7 Ekim’den bu yana bütün dünya, İsrail’in ahlaksızlığını gördü. Savaşmayı, sivilleri bombalamak, masum çocukları ve insanları öldürmek olarak algılayan İsrail, kendi vatandaşlarını bile vurarak vahşette sınır tanımadığını gösterdi.

Yahudi milletinin genlerinde vardır bu… Kendi peygamberlerine dahi ihanet eden Yahudiler, aynı şeyi 2. Dünya savaşında da sergilediler. Devlet kurabilmek için Avrupa’da yaşayan Yahudileri, Filistin topraklarına göç ettirebilmek adına yapılan soykırımın arkasında da Siyonist lobiler vardır.

KUR’AN’A GÖRE YAHUDİLER

İsrail’in Gazze’de 7 Ekim’de başlattığı soykırım yetmiyormuş gibi, Netenyahu denilen katil çıkarak kehanetlerde bulundu sözüm ona kutsal metinlerden örnek verdi.

Bir Müslüman olarak bizler de Kur’an-ı Kerim’e bakalım İnşallah! Zira Kur’an-ı Kerim’in pek çok ayetinde, Yahudilerin karakter ve vasıfları detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Bu olumsuz özellikleri nedeniyle uyarılarda bulunulmakta, eleştirilmekte ve küçümsenmektedir. Örneğin, kendilerine bahşedilen nimetlere şükretmeyişleri, Allah’a ortak koşmaları kendilerini üstün ırk olarak görmeleri gibi. Ayrıca bu nedenle gururlanmaları, hırs ve tamah gibi kötü özelliklere sahip olmaları, Kur’an tarafından vurgulanmaktadır.

İşte siz değerli okuyucularımıza konu ile ilgili iki ayeti kerime:

“Ne zaman onlar bir antlaşma yaptılarsa, yine kendilerinden bir gurup onu bozmadı mı? Zaten onların çoğu iman etmez.”(Bakara ,2/100)

“Onlar (Yahudiler) nerede bulunurlarsa bulunsunlar, Allah’ın ahdine ve insanların (müminlerin) himayesine sığınmadıkça, kendilerine zillet (damgası) vurulmuştur; Allah’ın hışmına uğramışlar ve miskinliğe mahkum edilmişlerdir. Çünkü onlar, Allah’ın âyetlerini inkâr ediyorlar ve haksız yere peygamberleri öldürüyorlardı. Bu da, onların isyan etmiş ve haddi aşmış bulunmalarındandır. Hepsi bir değildir.  Ehl-i kitap içinde istikamet sahibi bir topluluk vardır ki, gece saatlerinde secdeye kapanarak Allah’ın âyetlerini okurlar.” (Al-i İmran, 3/112-113)

MİRATHABER.COM – YOUTUBE