islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5720
EURO
34,9922
ALTIN
2.431,91
BIST
9.743,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

ABD, Terörizmle Resmen Ortak

ABD, Terörizmle Resmen Ortak

ABD DEAŞ BAHANESİYLE YPG İLE ORTAKLIĞINI SÜRDÜRÜYOR

Pentagon Sözcüsü Kirby, terör örgütü DAEŞ’le mücadele yapılması için diğer bir terörist yapılanmaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Kirby’ye sorulan sorular arasında Türkiye’nin olası operasyonu da vardı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) silah yardımlarıyla desteklediği YPG/PKK için yeni bir açıklama yaptı.

Günlük basın toplantısında, Pentagon Sözcüsü John Kirby’ye YPG/PKK elebaşlarından “Mazlum Abdi” kod adıyla bilinen Ferhat Abdi Şahin’in yaptığı açıklama da soruldu.

Türkiye’nin olası operasyonu da soruldu

Şahin “ABD’nin Türkiye’nin Suriye operasyonuna karşı resmi olarak teminat ortaya koyduğu” açıklamasını yapmıştı.

“Türkiye’nin operasyonuna karşı herhangi bir teminat verdiniz mi?” sorusuna karşılık veren Kirby söz konusu ifadeleri “ilk kez duyduğunu” belirtti.

YPG/PKK ile beraber “DEAŞ’a karşı “mücadele ediyoruz

Bir kez daha Suriye’de YPG/PKK ile birlikte hareket ettiklerini doğrulayan Kirby, “Ortaklığımız sadece DEAŞ tehdidiyle mücadeleye odaklanıyor. Bu tehdit devam ettiği için ortaklık (YPG/PKK ile) sürüyor.” dedi.

Bu işbirliğiyle DEAŞ’I engelleyebiliriz

Suriye’deki endişelerinin sebebinin DEAŞ olduğunu ifade eden Kirby, “terör örgütü YPG/PKK ile yaptıkları iş birliği sayesinde DEAŞ’ın yeniden ortaya çıkmasını engelleyebileceklerini” sözlerine ekledi.

Erdoğan operasyon sinyalini vermişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turu sonrası uçakta gazetecilerin sorularına cevap verirken Suriye’ye olası operasyonla ilgili, “İşi kendi akışına bırakamayız.” sözlerini kullanmıştı.

“Suriye’den ülkemize yönelik terör saldırısıyla ilgili artık tahammülümüz kalmadı”

Erdoğan, “Suriye’den ülkemize yönelik terör saldırısıyla ilgili artık tahammülümüz kalmamıştır. Ya oralarda etkin olan güçlerle ya da kendimiz bertaraf etmekte kararlıyız. Polislerimize yönelik son saldırı ve tacizler artık bardağı taşırmıştır. En kısa sürede bu sorunun çözümü için gereken adımları atacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.