islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3849
EURO
35,0576
ALTIN
2.326,64
BIST
9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ABD Türkiye’nin tapusunu istiyor

ABD Türkiye’nin tapusunu istiyor
15 Ağustos 2018 07:37
A+
A-

ABD Türkiye’nin gerçek düşmanıdır. Müttefik ve Nato gibi ortak söylemler; ABD açısından sadece Türkiye’nin kontrol edilmesi ve yer altı yer üstü kaynaklarının küresel  finans kapitale tam açılmasıyla ilgiliydi. Meselenin bir papaz olmadığını, papazın üzerinden Türkiye’ye yapılmak istenilen ekonomik saldırı olduğunu, darbe girişimi sonrası 16 Temmuz dan beri söylüyoruz.

İçeride hala mevcut ekonomik düzenin bağımlılığı ve sürdürülmesini isteyen bilinçli ve bilinçsiz yazarından tutun, bürokrasisine kadar ABD destekçileri var. Bunlar söylem güçlerini kabul edilmiş uygulamadaki finans sistemin işleyişinden alıyor. Bu finans sistem yapısını dışa bağımlı entegre haline hükümlete getirttiren de bu işin çakallıklarını bilen sinsi kripto  bürokrasi büyük rol almıştır.

Açık ve net ifade etmek gerekir ki Başkan Recep Tayip Erdoğan, faize karşı gösterdiği direnci; sistemin etkisini kıracak, sistem dışı yeni iktisadi modelin uygulanması konusunda adım atması için çok önemliydi. Aksi taktirde faiz döviz kıskacında çok daha zorlu günler bizi bekliyor olacaktı.

Tam bir iktisadi savaş veriyoruz:

Onların kontrol ettiği bir sistem içinde, ki biz buna Borca Dayalı Para Sistemi diyoruz, onlar bizimle savaş halindedir. En güçlü silahları da Borca Dayalı Para Sistemidir. O halde bizde en güçlü silahlarını önce tutukluk yaptırıp, sonra işlevsel niteliklerini kırarak saldırının geldiği sistemsel yönü kırmalıyız.  Bu kaçınılmazdır. Çünkü  millet olarak büyük bir iktisadi savaş halindeyiz.

O halde kendi iktisadi modelimizi kurarak iç piyasadaki mal ve hizmetlerin üretilmesi ile ilgili dışsal her türlü müdahaleleri engellemeliyiz. Bu dış ticareti yeniden yapılandırmaya yönelik içeriden devlet ve millet bütünlüğü içinde atacağımız adım, en güçlü adım olacaktır.

Hükümletimiz başını kaldırsın ve çevresine baksın; mevcut  para kredi sistemi ve bunun ana yapısı olan Borca Dayalı Para Sistemi, hukuksal alt yapı düzenlemeleri ile etkin biçimde yavaşlatılmalıdır. Bunun yasal olarak yapılması son derece kolaydır. Para kredi sistemi  için kripto bürokrasinin önerilerini taşıyan ve bugün bizi bu hale getiren yasalar vardır.  Bunlar bu temel değişimin ilk adımları olacaktır.

Lami cimi yok para devletimizin olacak

Bugün bakıyorum ekonomist diye geçinen profesör  olmuş bir çok insan, hala Merkez Bankasının bağımsızlığının öne çıkartılarak bu krizden çıkabileceğimizi ima ediyor. Bu  insanların paradigması küresel finansın kurduğu faizci yapıya dayanır. Bu insanların önerisi bu milletin temel inanç değerleri ile taban tabana zıt bir ekonomik anlayıştır. Başkada  çözüm bilmezler. Teorik kafa yapılarına sahiptirler. Refah yol hükümetinin başarısı olan havuz sistemine itiraz eden zihinsel zehirlenenlerde bunlardır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti parasal olarak iktisadi savaşın içindeyse, Türk devleti kendi parasını önce kontrol edecek. Sonrasında modelin yeniden faizsiz yapılanması ile doları kontrol etmek çok kolaydır. Sizin üretiminizin önündeki tüm engeller, devletin parasının sahibi olması ile kalkacaktır.  Eğer değer  çözüm önerileriniz yerli ve milli olursa,  burada yazıldığı kadar  sorunu çözmek kolay olacaktır.

Şimdi ABD’nin Türkiye’den talep emri vaki  ettiği şeylere bakalım.

1. İrana ambargo uygulaması, 

2.Rusya’dan S400 satın almaması,

3.Kıbrıs adası ve etrafı petrol aramaktan vazgeçilmesi.

4.Türkiye’nin sahip olduğu kritik madenlerinin işletme ruhsatının ABD şirketlerine verilmesi.

5. Papazı ve 20 ajanlarının serbest bırakılması

200 yıllık göçmenlerden oluşmuş ve her an bölünmeyle karşı karşıya olan ABD; 5000 bin yıllık tarihe sahip Türk milletine son diş geçirme  operasyonunu bu talepler eşliğinde yapmaya çalışıyor. ABD açısından; Türkiye’nin  son 8 yılda izlediği yolun kontrol edilemez bir duruma gittiği için en sert tedbirlerini alacak ve  uygulayacaktır. Şu andaki dolar operasyonu da budur.

 ABD Türkiye’deki kendisine bağlı para kredi sistemi ve  bankalar üzerinden işleyiş biçimi; ABD’nin Türkiye üzerindeki en güçlü baskı mekanizmasıdır. Nitekim bugün ki dolar  operasyonu da bu yapı üzerinden sağlanıyor.

Ekonomik savaşta  kurşunların üzerimize geldiği asıl kaynağı görmediğimiz taktirde başarıya ulaşmamız mümkün değildir. Mevcut  finans sistemi bir bataklıktır, bu bataklığın kurutulması için alternatif pazarı,  parası ile oluşturacak yeni finans düzeneğini Türkiye uyguladığı an; bölgesinde  en güçlü ekonomik güç olarak öne çıkmakla kalmayacak, bütün komşularını ve  Orta Asyayı bu sistemin ortak  uygulanır hale gelmesi sağlayacaktır.

 Böylece dolar  bu ortak yapının ticaretinde rezerv para olarak kullanılmayacaktır. Bunun nasıl uygulanacağı Taban Ekonomisinde ayrıca ifade edilmiştir. Türk devleti ve Türk milleti güçlüdür. Bu mücadele sonunda ABD kaybedecektir.

Selam ve dua ile..

Yunus EKŞİ

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.