islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4733
EURO
34,9494
ALTIN
2.436,73
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

ABD ve Almanya’dan Tehlikeli Nükleer Bomba Oyunu

ABD ve Almanya’dan Tehlikeli Nükleer Bomba Oyunu
22 Kasım 2021 10:26
A+
A-

Türkiye’nin engellemesiyle NATO’yu tam kukla yapamayan ABD, sömürgesi olan Almanya’yı ateşe atacak bir nükleer oyuna girişti. Alman Hava Kuvvetleri, ABD nükleer silahlarının Rusya’ya karşı kullanılmasına izin verdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Alman Hava Kuvvetleri komutanlığının Pentagon’dan gerekirse bu ülke topraklarında depolanan Amerikan nükleer silahlarını kullanmak için onay aldığını duyurdu. Stoltenberg’e göre, Almanya ile hizmet veren savaşçılar, İttifak’ın diğer birçok ülkesinin savaşçılarının aksine, nükleer saldırılar gerçekleştirebilir.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Cuma günü yaptığı açıklamada, Almanya’nın gelecekte askeri ittifak tarafından nükleer silahların ortak kullanımı politikasına katılmaya devam edeceğini, yani bir kriz durumunda Alman savaşçılarının ABD nükleer silahlarını taşıyabileceğini söyledi. Bu ülke ABD nükleer silahlarına ev sahipliği yapıyor. NetEase, Berlin ziyareti sırasında gazetecilere verdiği demeçte, Stoltenberg gazetecilere verdiği demeçte, “Nükleer malzeme paylaşımı çok önemlidir çünkü bu, NATO müttefiklerinin nükleer caydırıcılık sağlamak için birlikte çalıştığı bir düzenlemedir ” dedi.

Özellikle NATO ve Almanya’dan gelen bu tür tehditler, İttifak’ın Rusya’ya karşı bir savaşa hazırlandığını gösteriyor ve son zamanlarda Doğu Avrupa’da nükleer silahların konuşlandırılacağına ilişkin duyuru dikkate alındığında, bu Rusya’yı misilleme yapmaya zorluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.